Din inimă pentru copii: tabere de vară în zona Dornelor

Stimaţi cititori, la sfârşitul articolului intitulat „Comuna Coşna, inima taberelor acestei veri”, care a fost publicat în numǎrul precedent al ziarului, precizam cǎ vom aduce în centrul atenţiei alte douǎ acțiuni similare şi, cum întotdeauna promisiunea fǎcutǎ este datorie curatǎ, iatǎ cǎ ne ţinem de cuvânt. Astfel, în perioada 24-28 august s-a desfǎşurat în oraşul de la poalele Dealului Negru a patra ediţie a taberei “Vis de copil”, organizatǎ de ADRA, în acest an fiind prezenţi copii din clasele primare din judeţele Bacǎu şi Iaşi, jumǎtate dintre ei participând pentru prima datǎ în aceastǎ tabărǎ.

Ca şi în anii precedenţi, acţiunea a fost coordonatǎ de doamna Gabriela Istrate, iar elevii au fost selectaţi în baza a douǎ criterii: o situaţie materialǎ dificilǎ în familie şi rezultate foarte bune în anul şcolar precedent, elevii aleşi fiind incluşi în programul ”Vreau la şcoalǎ”. Fondurile necesare acestei tabere au fost obţinute în principal în urma organizării la Ateneul din Bacǎu a concertului umanitar intitulat “Vis de copil”, la care şi-au dat concursul şi corurile “Cantasimo” şi “Celest Harmoni”.

tabara_vis_de_copil

Revenind la tabǎra propriu-zisǎ, precizǎm cǎ s-au desfăşurat activitǎţi foarte variate, precum origami, confecţionarea de brǎţǎri, diverse concursuri, tiroliană, drumeţii, acţiuni de orientare turisticǎ, precum şi excursii la Colibiţa şi la mǎnǎstirea din Dorna Arini. Din program n-au lipsit activitǎţile practice şi jocurile.

În perioada 31 august – 4 septembrie, a fost organizatǎ de cǎtre Serviciul Umanitar pentru Penitenciare (SUP) o tabǎrǎ la care au participat, sub coordonarea domnilor Mihai Enea şi Adrian Ghejan, şapte deţinuţi minori de la penitenciarul Târgu Ocna şi nouǎ copii care au unul sau ambii pǎrinţi dupǎ gratii. Aceşti tineri nǎpǎstuiţi de soartǎ au participat la activitǎţi variate precum: comunicaţii radio, picturǎ, origami, diverse meşteşuguri, au învǎţat sǎ joace tenis de câmp, au organizat un foc de tabǎrǎ, au participat la concursuri pe diverse teme, au efectuat drumeţii, o excursie la Colibiţa şi au vizitat parcul din Botoşani.

Cele douǎ tabere au reprezentat pentru beneficiarii lor adevǎrate lecţii de viaţǎ, cǎci au avut posibilitatea sǎ vadǎ locuri noi, sǎ înveţe lucruri interesante şi instructive, sǎ lege prietenii şi sǎ evadeze timp de câteva zile din anostul lor mediu cotidian. Din informaţiile transmise de coordonatorii celor douǎ tabere, am aflat cǎ tinerii beneficiari au fost profund impresionaţi de tot ceea ce s-a petrecut în cele douǎ tabere şi îşi doresc din tot sufletul sǎ revinǎ în zona Dornelor, dacǎ va mai fi posibil.

În final, le mulţumim sincer celor care coordonează ADRA şi SUP pentru faptul cǎ zona Dornelor este de câţiva ani destinaţia exclusivǎ a taberelor pe care le organizează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.