Locul 10 pentru Gabriel Bularda la Cupa Mondială, alături de echipa României

Dorneanul Gabriel Bularda, atlet al Clubului Sportiv Municipal Dorna Vatra Dornei, campion național la juniori, vicecampion balcanic şi ocupant al locului cinci la Campionatul European de alergare montană, a luat recent startul Campionatului Mondial de Alergare Montană, găzduit de către Țara Galilor. Atletul a avut parte de o cursă relativ ușoară, fără diferență de nivel uriașă, pe o distanță de 8,2 kilometri.

atletism

După trecerea liniei de finish, Gabriel Bularda a terminat pe locul 35, din 70 de sportivi care au luat startul probei, ajungând al treilea din lotul României la juniori, după Mihai Fălcescu și Peter Herman, ocupanți ai locurilor 33 și 29. Echipa de juniori a României a terminat pe poziția a zecea.

„Noi ne-am pregătit foarte bine pentru un traseu abrupt, aşa cum au fost şi cursele dinainte, dar la mondiale organizatorii au ales un traseu mult mai uşor, fiind o cursă mai mult de viteză. Gabriel Bularda a fost cel mai mic concurent de la aceste mondiale, el fiind născut în 1999, fapt pentru care mai are la dispoziţie patru ani în care poate să alerge în competiţiile juniorilor”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac.

Pentru sportivul dornean, urmează o etapă de Cupă Mondială, pe 3 octombrie, în Slovenia. O veste excelentă spune că Gabriel Bularda ocupă primul loc în clasamentul general al juniorilor, iar pentru a câștiga medalia de aur în clasamentul general al juniorilor la Cupa Mondială, trebuie să obțină un loc pe podium pe 3 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *