Declarație sfâșietoare a mamei tânărului mort la Spitalul Municipal din Vatra Dornei: „Mi-au omorât copilul!”

Mama tânărului în vârstă de 28 de ani care a murit pe masa de operație la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, imediat după ce i-a fost făcută o anestezie generală, îl acuză pe medicul anestezist că este vinovat de decesul fiului ei. Ajunsă la Vatra Dornei pentru a afla motivele pentru care copilul său a murit în timpul unei intervenții chirurgicale aparent banală, Mihaela Linu crede că doctorul anestezist Mihai Simu este vinovat pentru tragica moarte a tânărului de 28 de ani.

În fața presei, mama bărbatului a declarat faptul că doctorii „l-au tot amânat, i-au făcut analize, investigații și urmau să îl bage în sala de operație. Așteptam să mă sune copilul meu și m-a sunat medicul să îmi spună că a murit. Cum adică a murit? Cu mâna ruptă din cot? Singurul meu copil”.

Mihaela Linu susține că medicul anestezist ar fi făcut o eroare în timpul anesteziei, eroare care ar fi dus la decesul fiului ei. În același timp, femeia susține că tânărul nu avea nicio afecțiune cardiacă preexistentă sau nedetectabilă la investigațiile medicale de rutină.

„Medicul anestezist este în vârstă, tremura, era logic că nu o să poată să îi facă anestezia. De ce nu îi lasă pe ăștia tineri? Îi omoară! Mi-a omorât copilul! Mi l-a omorât! Ați făcut o greșeală și nu v-o asumați!”, a declarat, printre lacrimi, mama cercetătorului Valeriu Stoilov.

Mihai Simu, medicul anestezist care a efectuat anestezia generală premergătoare intervenției chirurgicale, a ieșit în fața presei și a declarat faptul că a urmat protocolul ca la carte.

„Cu mâna pe Biblie o spun, dacă mi-aș cunoaște o vină aș recunoaște indiferent de consecințe. A fost un caz imprevizibil, de 36 de ani nu am văzut așa ceva. Am fost doi anesteziști, nici unul nu a lipsit din sală nici 30 de secunde. Am urmat exact protocolul, medicament cu medicament, protocol administrat cu succes la persoane de 80-90 de ani. Inexplicabil, cordul pacientului a cedat”.

El a mai declarat faptul că la câteva minute după administrarea anesteziei, Valeriu a avut un spasm bronșic extraordinar de puternic, rezolvat cu antispastice, după care aproximativ zece minute oxigenarea, ritmul și frecvența cardiacă au fost bune, după care, brusc, activitatea cardiacă s-a prăbușit, tânărul a făcut stop cardio-respirator și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL: Tânăr de 28 de ani, mort pe masa de operație a Spitalului Municipal din Vatra Dornei. Cine era bărbatul?

Managerul Spitalului Municipal din Vatra Dornei, Valentin Stan, a transmis faptul că „s-au făcut investigațiile necesare înainte de operație. A intrat în sală, s-a administrat anestezia și a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitat 70 de minute, dar nu a putut fi salvat. S-au făcut toate testele”.

Unitatea medicală din municipiul Vatra Dornei a declanșat o anchetă internă în urma decesului tânărului în vârstă de 28 de ani, ar Poliția Municipiului Vatra Dornei a demarat cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, sub atenta supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

„S-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracțiunea de ucidere din culpă, dispunându-se efectuarea cercetărilor de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul IPJ Suceava, Poliția Municipiului Vatra Dornei, Biroul de Investigații Criminale”, a transmis purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, procurorul Sofica Feclistov.

Amintim faptul că tânărul era din județul Neamț și lucra la Vatra Dornei la Centrul de Economie Montană CE-MONT. Pe 8 martie 2023, tânărul s-a accidentat la cot în timpul unui meci de fotbal jucat alături de prieteni. Imediat după accidentare s-a prezentat la spitalul din municipiul Vatra Dornei pentru o consultație, iar în urma investigațiilor de specialitate a fost diagnosticat cu fractură de cot, fiind programat pentru o operație cu anestezie generală. Doctorul Cristian Rusu, director medical la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, a transmis faptul că tânărul în vârstă de 28 de ani a fost internat pe 13 martie 2023 și programat pentru intervenția chirurgicală pentru data de 15 martie 2023.

Valeriu Stoilov era originar din județul Neamț și lucra ca cercetător la Centrul de Economie Montană CE-MONT din Vatra Dornei. Tânărul de 28 de ani era necăsătorit. Luna viitoare urma să susțină lucrarea de doctorat în geografie, la Universitatea din Iași, iar mai apoi să se căsătorească.

1 comentariu publicat:

  1. Popescu

    Este o tragedie maximă ca o mamă să își îngroape copilul din cauza unor indivizi abjecți care își spun medici. În loc să vindece copilul îl omoară fără scrupule datorită nepriceperii acestora. În Vatra Dornei, la spitalul din localitate, sunt niște medici pensionari depășiți și șpăgari, reticenți la nou, care parcă sunt sudați pe posturi. Sunt răi și ursuzi, se opun cu îndârjire venirii medicilor tineri capabili, cu dorință de afirmare și mentalități corecte, oneste, ca în spitalele din occident. O să vedeți că așa zisele anchete care se fac de către autorități și Colegiul Medicilor o să îi absolve de orice vină pe acești medici incompetenți și la final tot mortul va fi de vină. Ca de obicei! Condoleanțe și multă compasiune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *