Cristi Danileț, în dialog cu elevii de la Liceul Dorna Candrenilor: „Interesul meu este ca tinerii să nu ajungă la Tribunal”

Cristi Danileț, judecător și fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, originar din municipiul Vatra Dornei, a participat, în cadrul săptămânii Școala Altfel, la o întâlnire online cu elevii de la Liceul Tehnologic din comuna Dorna Candrenilor. Zeci de elevi din mai multe clase ale unității școlare au ales să se întâlnească cu specialistul în Drept, care s-a desfășurat miercuri dimineață, pe 15 martie.

Discuția purtată cu elevii din Țara Dornelor a avut drept subiecte principale violența școlară, abuzul sexual, drogurile și șantajul cu fotografii intime, însă elevii au discutat cu Cristi Danileț și despre alte situații cu care ajung să se confrunte tot mai mulți tineri din țara noastră și nu numai.

„Fac astfel de întâlniri în mod regulat. Cel mai mult sunt solicitat în săptămâna Școala Altfel. Adolescenții sunt primii vizați, pentru că de la vârsta de 14 ani răspund singuri pentru faptele lor. Interesul meu este ca ei să nu ajungă la Tribunal. Așa că mai bine merg eu la ei decât să vină ei la mine. Am discutat despre regulile de pe stradă, din online și de la școală. Cam despre tot cu ceea ce se confruntă tânărul de astăzi: pornografie infantilă, violență fizică, bullying, droguri, etnobotanice sau abuz sexual. Din păcate, deși de un an și jumătate există o Lege a Educației Juridice, ministerul nu a avut timp să adapteze și programa școlară. Așa că se apelează la specialiști în Drept, personal fiind cunoscut pentru cartea Elevul și Legea și aplicația Lege-n-Dar”, ne-a declarat Cristi Danileț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *