FOTO. Tânăr de 28 de ani, mort pe masa de operație a Spitalului Municipal din Vatra Dornei. Cine era bărbatul?

Un tânăr cercetător în vârstă de numai 28 de ani a murit miercuri, 15 martie, în timp ce cadrele medicale de la Spitalul Municipal din Vatra Dornei îl pregăteau pentru o intervenție chirurgicală aparent fără riscuri. Valeriu Stoilov a intrat de două ori în stop cardio-respirator pe masa de operație, fiind resuscitat preț de o oră și jumătate, iar la cel de-al doilea stop nu a mai răspuns manevrelor.

Tânărul era din județul Neamț, însă lucra la Vatra Dornei, la Centrul de Economie Montană CE-MONT. Pe 8 martie 2023, tânărul s-a accidentat la cot în timpul unui meci de fotbal jucat alături de prieteni. Imediat după accidentare s-a prezentat la spitalul din municipiul Vatra Dornei pentru o consultație, iar în urma investigațiilor de specialitate a fost diagnosticat cu fractură de cot, fiind programat pentru o operație cu anestezie generală.

Doctorul Cristian Rusu, director medical la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, a transmis faptul că tânărul în vârstă de 28 de ani a fost internat pe 13 martie 2023 și programat pentru intervenția chirurgicală pentru data de 15 martie 2023.

„S-au făcut toate analizele și investigațiile preoperatorii, totul era în regulă, pacientul nu avea nicio suferință anterioară cunoscută. După anestezie a intrat în stop cardio-respirator, inițial reversibil”, a declarat doctorul Cristian Rusu, în urma decesului tânărului de 28 de ani.

Imediat după manevrele de resuscitare, pacientul a ieșit din stop cardio-respirator, însă imediat l-a făcut și pe al doilea. El a fost resuscitat preț de o oră și jumătate, fără să mai răspundă și de această dată manevrelor de resuscitare. Cadrele medicale de la Vatra Dornei bănuiesc că a fost vorba despre un bronhospasm peste care s-a suprapus un stop cardio-respirator, o situație rar întâlnită.

Reprezentanții spitalului au transmis faptul că anestezistul aflat în sala de operație este un medic cu o experiență de peste 40 de ani, care ar fi declarat că niciodată nu a mai întâlnit un astfel de caz.

„Nici eu n-am avut o astfel de situație în 20 de ani de când sunt medic chirurg”, a precizat directorul medical al spitalului din Vatra Dornei.

În ziua de joi, 16 martie 2023, lucrătorii de la Institutul de Medicină Legală urmează să precizeze care a fost cauza morții pacientului, în urma efectuării unui examen de necropsie. Între timp, agenții de la Poliția Municipiului Vatra Dornei au demarat cercetările în acest caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, sub atenta supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *