Romsilva plantează 20 de milioane de puieți forestieri și regenerează 9.000 de hectare de fond forestier

Romsilva va planta circa 20 de milioane de puieți forestieri și va regenera 9.643 de hectare de fond forestier aflat în proprietatea publică a statului în cursul campaniei de împăduriri de primăvară. Din acestea, pe 6.766 de hectare vor fi efectuate regenerări naturale, iar pe 2.877 de hectare regenerări artificiale prin lucrări de împăduriri. Tot în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, în fondul forestier de stat administrat de Romsilva vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.997 de hectare și lucrări de refacere a plantațiilor pe alte 537 de hectare.

Cele mai mari suprafețe de fond forestier regenerate natural în campania de împăduriri de primăvară sunt administrate de Direcția Silvică Suceava (858 de hectare), urmată de Direcțiile Silvice Bacău (580 de hectare) și Arad (420 de hectare). În privința regenerărilor artificiale, cea mai mare suprafață de fond forestier care va fi regenerată prin lucrări de împăduriri este administrată tot de Direcția Silvică Suceava (829 de hectare), urmată de Direcțiile Silvice Vrancea (223 de hectare) și Mureș (156 de hectare). Campania de împăduriri de primăvară se suprapune, parțial, cu Luna Plantării Arborilor, marcată anual, între 15 martie și 15 aprilie, conform Codului Silvic, prin numeroase acțiuni de împădurire, acțiuni de popularizare și educație forestieră.

Având în vedere condițiile meteorologice favorabile, campania de împăduriri de primăvară a debutat înainte de 15 martie la mai multe direcții silvice din cadrul Romsilva și va continua și după 15 aprilie, când se încheie Luna Plantării Arborilor, până la finalizarea programului campaniei. Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Romsilva, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, prevede regenerarea a 13.126 de hectare de fond forestier, 8.893 de hectare prin regenerări naturale și 4.233 de hectare prin regenerări artificiale, lucrări de completări curente în plantații pe 2.368 de hectare și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe 826 de hectare, pentru toate lucrările fiind alocat un buget de 220,4 milioane de lei.

În ultimii cinci ani, Romsilva a regenerat 72.545 de hectare în fondul forestier aflat în proprietatea publică a statului, din care 48.217 de hectare prin regenerări naturale și 24.328 de hectare prin lucrări de împăduriri, plantând 132,9 milioane de puieți forestieri. Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare de păduri aflate în proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat. Din totalul pădurilor aflate în proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *