Știrile zilei de27 ianuarie 2022

Soluţie civilizată de colectare a deşeurilor menajere de către SC Ecologica Vatra Dornei

După ce în săptămâna trecută a apărut în presă articolul subsemnatei prin care sesizam faptul că SC Ecologica Vatra Dornei nu-şi respectă abonaţii şi nu ridică săptămânal gunoiul menajer – nereciclabil şi reciclabil – personalizat în saci separaţi de către fiecare gospodar plătitor de abonament, SC Ecologica Vatra Dornei ne-a aruncat în cutia poştală şi în curţi, peste poartă, pseudo-contracte pe care, vezi Doamne, să le semnăm ca proştii, în poartă.

Evident, am refuzat semnarea unor asemenea hârtii, în poartă, aduse de te miri cine, să ne arate cu aroganţă că face ce vrea pe spinarea abonaţilor, căci proştii semnează orice li se pune în faţă. După ce în săptămâna trecută SC Ecologica Vatra Dornei nu mi-a ridicat nici măcar gunoiul menajer ambalat în saci, civilizat, în această săptămână, nu a mai venit la cursa a doua pentru ridicarea deşeurilor menajere reciclabile, personalizate în saci.

Prin urmare, sacii cu deşeuri menajere reciclabile stau în poartă şi încă aşteaptă ca SC Ecologica să-şi facă a doua cursă pe care şi-a programat-o pe ziua de colectare, pentru a ridica gunoiul reciclabil.

Un program civilizat al SC Ecologica Vatra Dornei organizat pe două curse ar arăta aşa: gunoi menajer nereciclabil la prima cursă şi gunoi menajer reciclabil personalizat, la a II-a cursă, nu o săptămână pet, o săptămână sticlă, o săptămână carton etc, pentru că şi aşa nu le colectează, cursa a II-a fiind bifată doar pe borderoul lor, nu şi pe al abonaţilor.

Sper că autorităţile locale sau judeţene vor reglementa activitatea serviciului de ecologizare urbană prestat de SC Ecologica Vatra Dornei, cu atât mai mult cu cât populaţia a înţeles şi respectă solicitarea personalizării deşeurilor menajere în saci, pe categorii, în vederea facilitării demersurilor de selecţie a deşeurilor de către angajaţii firmei.

Mărturisesc că aş fi mult mai bucuroasă să scriu articole de cultură decât să mă războiesc în presă cu lipsa de spirit gospodăresc şi indolenţa încăpăţânată a SC Ecologica Vatra Dornei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.