Știrile zilei de27 ianuarie 2022

SC Ecologica Vatra Dornei, gospodari nevoie mare

Recent, SC Ecologica Vatra Dornei ne-a lăsat în cutia poştală următorul fluturaş: „Pentru buna desfășurare a activității de colectare a deșeurilor vă rugăm să respectați următorul grafic: săptămâna 1 – gunoi menajer; săptămâna 2 – gunoi menajer în prima cursă și plastic (PET) în a doua cursă; săptămâna 3 – gunoi menajer în prima cursă și carton în a doua cursă; săptămâna 4 – gunoi menajer în prima cursă și sticlă în a doua cursă. Notă: deșeurile reciclabile se vor ridica separat din sacii personalizați”.

Am stat şi m-am gândit cum să înţeleg spiritul gospodăresc al acestei societăţi de ecologizare. Am înţeles că onorabilii gospodari de la SC Ecologica Vatra Dornei SRL obligă abonaţii să stea cu gunoiul în curte sau în casă (dacă locuiesc la bloc) o lună, că ei adună o săptămână PET, o săptămână carton, o săptămână sticlă, iar gunoiul menajer ţi-l lasă în pubelă pentru că nu au definit ce înțeleg ei prin gunoi menajer.

Aşa se face că abonații plătesc către SC Ecologica Vatra Dornei SRL serviciul de colectare săptămânală a deşeurilor menajere şi rămân cu ele în curte o lună întreagă pentru că marii gospodari ai ecologizării urbane le iau banii şi își bat joc de ei.

Este cu totul normal să separăm gunoiul menajer în saci personalizaţi, dar aceştia trebuie ridicaţi săptămânal de SC Ecologica Vatra Dornei SRL pentru că abonații plătesc serviciul de deparazitare menajeră săptămânală prin abonament.

6 comentarii publicate:

 1. Bogdan

  De ce ar fi diferită SC Ecologica Vatra Dornei de administrația locală? Sau ACET? Datoria lor este să ia banul, iar a dornenilor să plătească!

 2. Cristina

  Referitor la grafic se poate face într-un tabel pentru un an de zile cu culori distincte! Cât despre saci, există pubele, tot pe culori, care ar trebui să nu le cumpărăm noi! Dacă tot dorim o țară ca afară! Civilizație înseamnă și puțină cultură!

 3. Gheorghe

  Ce rezolvați cu așa zisa rampă de triere de gunoi, care este de fapt un munte în devenire de gunoi? Rampa situată intravilan la 200 de metri de Spitalul de Boli Infecțioase, vis-a-vis de Gara Mare și la câțiva metri de sediul propriu?

 4. Sorin

  S-a mărit prețul la 12 lei de persoană fără întrebări, dar se cere să selectăm gunoaiele! Este ok, așa trebuie să se întâmple într-o țară civilizată. Dar la Vatra Dornei încălzirea se face cu lemne! Ce facem cu rumegușul? La 500 de case se strâng peste 7.500 de saci! Oare cât poate să funcționeze centrala? Bineînțeles gratis!

 5. Murphy

  Cum să selectezi gunoiul ca în țările civilizate când: 1. În curtea interioară a blocului în care locuim sunt 6 containere (3 pentru gunoi menajer, 3 pentru hârtie și carton); 2. Toți crâșmarii din piață aruncă (prin reprezentanții lor ce își fac veacul la ușa crâșmei) fără niciun pic de jenă tot felul de minuni (neselectate) în aceste containere; 3. Pe lângă aceștia cei ce mătură strada și fac curățenie în piață procedează la fel. Întrebați fiind de ce aruncă gunoiul acolo au răspuns că „din dispoziția primarului”.

  Am sesizat la primărie și la Ecologica SRL de N ori; răspunsul va veni probabil în preziua alegerilor, ca de obicei. Mai urmează să sesizăm Garda de Mediu și Inspecția Sanitar-Veterinară pentru că, în condițiile astea, acum când vine căldura, curtea se va transforma într-un focar de infecție.

 6. Cristina

  Cel mai dur este că te caută că ești dator acasă, scrisori etc. De 10 ani nu au ridicat o plasă de gunoi. 1) Pentru că stau mai departe de 500 de metri de stradă. 2) Merg pe o cărare și trec pe proprietatea personală a unui vecin. 3) În lege scrie că plătești cu reducere dacă locuiești până în 500 de metri. 4) Era datoria societății să verifice de ce nu se plătește, nu să reînnoiască contractul din trei în trei luni și să vadă motivele, mai ales că veneau acasă (dar nu găseau pe nimeni). 5) Cea mai mare bombă este că casieria Primăriei Vatra Dornei este recuperator de datorii ale cetățenilor față de o societate privată. Am întrebat un jurist dacă este vreo lege dată de primar în care să obligi cetățeanul când plătește chiria sau impozitul să plătească și datoria față de Ecologica SRL. Domnul Ungureanu este foarte vulgar, arogant și nu ascultă cetățeanul. Trebuie să cadă în picioare! Și ultima este că am plătit gunoiul pe ultimii trei ani și nu mai dețin casă, dar au taxat datoria la noul chiriaș a locuinței ANL. Scuza este că nu am închis contractul. La noi nu contează că nu ți se face ce plătești, dar este valabil contractul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.