Știrile zilei de9 decembrie 2023

În spiritul sărbătorilor de Paște

Iată că ne aflăm iar în perioada sărbătorilor, rețelele de socializare sunt pline de mesaje cu „fie ca”, „fie ca cealaltă”, de poze cu ouă de găină, rață sau dragon, de lumânări. Stânga, dreapta împrejur lumea trântește frenetic în coșuri chestii multe de pe rafturile supermarketurilor pentru că timp de 24 de ore acestea sunt închise, iar riscul de deces prin înfometare este foarte ridicat în această perioadă.

Vizitează familia, vizitează ruda aceea pe care o vede doar la nunți, botezuri sau înmormântări foarte interesată de viețile personale ale altora. Merge de colo-colo și împacă și capra și varza și nu se gândește că ar putea fi într-un loc în care să își găsească liniștea.

Deci bine ați intrat în perioada pascală. Două lucruri mă scârbesc de îmi vine să fac o cură de Emetiral în această perioadă, ca de altfel în mai toate celelalte 360 și ceva de zile ale anului. Două lucruri și toate celelalte. „Creștinii” și situația actuală în care se găsește Românica.

„Creștinul” este acea făptură bipedă care s-a înfrânat fizic, de la mâncărică, băuturică și sexișor, ca să poată sărbători Sfântul Gheorghe după Paște ca să poată bea ca porcul și mânca precum vaca (deși săracele animale nu au aceste comportamente) și care pe durata acestei perioade de ascensiune spirituală își urăște semenul, nu-l ajută când are nevoie, iar dacă acesta are alte convingeri, „creștinul” îi urează din tot sufletul să ardă în flăcările iadului.

„Creștinul” va considera că abstinența fizică îl va face suficient de smerit încât să simtă lumina din noaptea de înviere. Desigur mai e și categoria care nici nu știe adresa bisericii tot anul, dar în perioada sărbătorilor își descoperă pasiunea arzândă pentru sunetul de clopote și îmbulzeala de turmă.

E mare lucru să știi ce-ți dorești în viață. Românica sau ce a mai rămas din ea mi se pare că a pierdut de mult timp lumina, așa că fie ca lumina lui Dumnezeu să vă lovească nu știu cum și unde ar însemna să vedem acea lumină de la capătul tunelului. Din păcate, Românica e cam surpată din toate punctele de vedere.

Justiția e în fundul tunelului plină de noroi, sistemul medical e mâncat de infecție și corupție, educația tocmai s-a prăbușit odată cu mormanul de sărăcie. Încearcă să vezi strălucirea într-o Românie a grosolănismului, superficialității și infracționalității, în care majoritatea sunt legați la ochi.

În care ni se urează să avem belșug pe masă, dacă mai rămân bani după plata datoriilor către stat sau bănci sau dacă există o masă și un acoperiș deasupra capului. În concluzie, printre aceste zile de lăfăială, fugă între case și biserici sau ce pasiuni și fetișuri mai are fiecare îmi doresc ca fiecare dintre noi să ne găsim liniștea sau clipa de fericire de care avem nevoie.

Articol preluat de pe blogul Mariei Dranca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *