Știrile zilei de9 decembrie 2023

PROGRAM! Festivalul Fructelor de Pădure de la Coșna a ajuns la cea de-a zecea ediție

Comuna Coșna găzduiește, pentru a zecea ediție la rând, Festivalul Fructelor de Pădure, eveniment ajuns deja o tradiție atât pentru locuitorii comunei, cât și pentru Țara Dornelor. Așa cum s-a obișnuit încă de la prima ediție, și cea de-a zecea se anunță a fi una plină de surprize. De la concursurile sportive organizate în prima zi a programului, 5 septembrie, și până la expoziția produselor și băuturilor realizate din fructe de pădure și preparate de gospodinele comunei, toate fac ca acest eveniment să fie unul de referință pentru Țara Dornelor, dar și pentru zona Bucovinei.

festivalul_fructelor_cosna_2015

Cea de-a doua zi a Festivalului Fructelor de Pădure de la Coșna, 6 septembrie, aduce pe scena evenimentului nume importante a folclorului românesc, dar și ansambluri populare de tradiție din zonă, dar și din țară. Începând cu ora 13:00, pe scena Festivalului Fructelor de Pădure vor urca Ansamblul Folcloric „Coșnencuța”, Ansamblul Folcloric „Poienița”, Asociația Culturală „Speranța”, Clubul Copiilor din Vatra Dornei și Ansamblul „Ciprian Porumbescu”. Interpreții de muzică populară care vor întreține atmosfera celei de-a doua zile a Festivalului vor fi Mina Buga, Alexandru Brădățan, Ioan Seleși, Ionuț Candrea și Margareta Clipa. Evenimentul va fi prezentat de Doru Bighiu.

Vino la Coșna între 5 și 6 septembrie pentru un eveniment deosebit atât pentru Țara Dornelor, cât și pentru Județul Suceava. Preparatele și băuturile realizate din fructele de pădure culese din pădurile din împrejurimi chiar de către gospodinele comunei, așteaptă să fie degustate sau achiziționate pentru evenimente din viitorul apropiat, sau doar pentru deliciul personal. Festivalul Fructelor de Pădure, 5-6 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *