Știrile zilei de9 decembrie 2023

Absolvent al Liceului „Ion Luca”, eliminat din examenul de bacalaureat pentru tentativă de fraudă

Un absolvent al Liceului Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, care susținea miercuri, 26 august, una dintre probele de bacalaureat din sesiunea de toamnă, a fost eliminat din examenul de bacalaureat pentru tentativă de fraudă. Tânărul a fost surprins de către profesorii supraveghetori cu un telefon și căști asupra sa, lucruri personale care, conform regulamentului, trebuiau declarate și lăsate în afara sălii de examen.

Fostul elev al Liceului Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei susținea proba de bacalaureat la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc. Ziua de miercuri a fost dedicată susținerii probei scrise E)c) la matematică sau la istorie.

Pentru probele de miercuri, 26 august, au fost înscriși, din județul Suceava, 1.070 de absolvenți ai ciclului liceal, dintre care 760 de elevi s-au prezentat pentru a susține probele de bacalaureat, în timp ce 297 de absolvenți au absentat, și anume 53 nu s-au prezentat la proba la istorie și 244 la matematică.

Conform Biroului de Presă al Ministerului Educației și Cercetării Științifice, la nivel național au fost eliminați din sălile de examen, doar miercuri, 34 de candidați, pentreu tentative de fraudă, în timp ce numărul celor absenți s-a ridicat la 6.918, dintr-un total de 33.314 candidați înscriși.

Primele rezultate ale sesiunii de bacalaureat din toamnă vor fi afișate marți, 1 septembrie, până la ora 16:00. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16:00-20:00. Soluționarea contestațiilor se va efectua în zilele de 2 și 3 septembrie, în timp ce rezultatele final vor fi făcute publice în ziua de vineri, 4 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *