Viluț Mezdrea a semnat contractul de finanțare pentru Parcul Fotovoltaic din Poiana Stampei

Primarul Viluț Mezdrea a semnat astăzi, la Ministerul Energiei, contractul de finanțare pentru Proiectul de construire a unui Parc Fotovoltaic în comuna Poiana Stampei.
Primele 10 comune de la nivel național, declarate elegibile pentru finanțare, au semnat, la București, documentele cu ministrul Sebastian Burduja, Poiana Stampei aflându-se printre acestea.

Proiectul, „Capacități de producere energie din surse regenerabile de energie pentru consum propriu în com.Poiana Stampei, jud.Suceava”, în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei, prevede producerea energiei electrice necesară consumului propriu pentru imobilele proprietate publică – Sediul Primărie, Casa de Cultură, Școală, Sala Sporturilor, Grădiniță, Centru Medical, iluminat public stradal, stație epurare, stație tratare apă, etc.

Așa după cum am aflat de la edilul Viluț Mezdrea, „după implementare, proiectul va aduce economii considerabile la bugetul local al comunei Poiana Stampei, având în vedere costurile foarte mari ale facturilor la energie electrică pe care le plătim lunar. Capacitatea parcului este de 0,311 MW, acesta urmând a fi amplasat în zona Blocului ANL, după calea ferată, pe o suprafață de aproximativ 4000 m.p.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *