Noi acțiuni derulate de brandurile Apa Bucovina si Tedi în zona Dornelor

Miercuri și joi, 8-9 mai, Maspex România, prin brandurile Apa Bucovina și Tedi, va derula, așa cum se întâmplă anual, noi acțiuni cu impact comunitar în Țara Dornelor.

Prima dintre ele este programată miercuri, 8 mai când se derulează cea de-a 5-a acțiune de reîmpădurire organizată de Maspex Romania prin brandul de apă Bucovina. În zona Telescaun vor fi plantați aproximativ 4000 de puieți de molid.
La acțiunea de reîmpădurire participă canotorii olimpici Ancuța Bodnar, Simona Radiș și Marius Cozmiuc, alături de două nume mari ale fotbalului românesc – Marius Niculae și Lucian Sânmărtean. Lor li se va alătura Ambasadoarea apei Bucovina, Carmen Brumă.

După-amiaza, de la ora 15.30, stadionul Municipal din Vatra Dornei va fi gazdă pentru 45 de copii, din Vatra Dornei și împrejurimi, într-un antrenament la fotbal alături de Marius Niculae, fost internațional, campion în România și Portugalia și Lucian Sănmărtean, ex-tricolor cu două titluri de campion național. Bucovina este apa oficialã a Echipei Naționale de Fotbal și a Cupei Tymbark Junior

Joi, 9 iunie, 50 de preșcolari de grupă mare de la Grădinița cu program prelungit „Scufița Roșie” din Vatra Dornei (între orele 9.00-10.00) și de la Grădinița cu program normal Șaru Dornei (11.00-12.00) se vor bucura de prezența unia dintre eroii lor preferați, ursul Tedi, alături de care vor face mai multe activități de educație ecologică. Invitata specială a acțiunii va fi Andreea Ibacka, actriță și susținătoare a acțiunilor de protejare a naturii.

Activitățile au avut loc în cadrul programului „Tedi și prietenii naturii” inițiat și susținut de Maspex Romania prin brandul Tedi. Programul se desfășoară la nivel național iar partenerii programului sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Educației.
Peste 36.000 de copii de grupa mare din grădinițe de stat și private din toată țara participă la prima ediție națională a programului de educație ecologică „Tedi și prietenii naturii”.
Tedi și prietenii naturii este un program în cadrul căruia copii de grupa mare de la grădinițe își însușesc reguli de bază privind protecţia mediului, reciclarea, respectul faţă de plante şi animale precum și informații utile privind o alimentaţie corespunzătoare sau importanța petrecerii active a timpului. În cadrul programului este abordată și tematica privind economisirea banilor, care are o legătură relevantă cu grija pentru natură şi gospodărirea responsabilă a resurselor acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *