FESTIVITATE LA CAZINO! 41 de elevi de la “Ion Luca” și-au primit certificatele Cambridge

În luna decembrie, zeci de elevi de la Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei au susținut examenul Cambridge, după ce unitatea școlară a devenit centru partener al Twinkle Star, cu sediul în municipiul Iași, cel mai bun centru de pregătire step by step pentru examenele Cambridge din țara noastră.

Elevii dorneni s-au înscris pentru susținerea a două tipuri de examene, pe niveluri diferite de dificultate, și anume B2 First for Schools (FCE) și C1 Advanced (CAE). Dacǎ în 2022 un număr de 38 de elevi au obținut certificatul, în urma examenului de la finalul anului trecut, 41 de elevi au reușit să îl promoveze și să obțină un certificat Cambridge. Lucrările tuturor elevilor au fost corectate și de data aceasta la prestigioasa Universitate Cambridge din Marea Britanie.

Într-un cadru festiv, la Cazinoul din Vatra Dornei, în prag de vacanță, celor 41 de candidați Cambridge le-au fost înmânate certificatele binemeritate. Elevii au fost felicitați pentru efortul lor, pentru o muncă de ani de zile, încheiată cu promovarea celui mai serios și riguros examen pe care l-au susținut până acum, obținând mult dorita certificare internațională Cambridge. Felicitările s-au îndreptat și către părinții care i-au susținut și încurajat în tot acest timp. Nu în ultimul rând, profesorii care i-au îndrumat, de la clasa pregătitoare până la intrarea în liceu, doamnele profesoare Mihaela Juravle, Camelia Florescu, Ionela Hrecinic, Ioana Chirap și Ramona Apalaghiei, prezente la festivitatea de premiere, au primit aplauzele binemeritate, ele fiind și primele care le-au insuflat pasiunea pentru limba engleză. Doamnele profesoare au fost însoțite de către peste 100 de elevi ai claselor a 7-a și a 8-a de la cele trei școli generale din oraş. Nu au lipsit nici colegii liceenilor premiați, pǎrinții, profesori de la “Ion Luca”, precum și doamna director Mirela Barcǎu, care a ținut să-i felicite pe profesorii liceului pentru performanțele pe care le obțin an de an, atât la olimpiadele de limba englezǎ, cât și la examenul Cambridge.

Examenele au fost promovate de către elevii Apǎlǎmǎrița Ilinca, Al Kalfah, Apetrii Daria-Maria, Apetrii Dimitrie- Ciprian, Bodnar Antonia, Borgovan Paula, Braşcanu Sara, Buzilǎ Mihnea, Candrea Elena-Ligia, Candrea Ștefan Iulian, Carpea Ionel, Catanǎ Teodor, Chelariu Ștefan Antonio, Coca Mihai Alexandru, Cohal Alexia Maria, Cruceanu Ciprian- Constantin, Giosu Bianca Nicoleta, Heidel David, Hodiş Luca, Mezdrea Paul, Oprişan Elena- Alexandra, Rusu Florin, Sfîca Cristina Alexandra, Şudureac Denisa, Takacs Teodora- Veronica, Vǎrvǎrescu Sergiu- Cristinel, Bighiu Darius Ioan, Boiarinof Andra, Ciornei Ioana- Andreea, Cîrnu Maria-Cleopatra, Cozma Mario Alexandru, Cuciureanu Albert Răzvan, Flutur Gabriela-Elena, Gurzu Ioana-Bianca, Marcoci Georgeta, Olteanu Iuliana Maria, Popescu Sebastian, Sasu Alexandra, Sfichiu Ecaterina Felicia, Şuşcǎ Eliza Maria, Tofan Roxana Mihaela, Ungureanu Eduard- Teodor.
Doi dintre elevii liceului, Luca Hodiş și Ciprian Cruceanu, au obținut certificatul C2, reușind să treacă de 200 de puncte.

Examenul Cambridge reprezintă o motivație în plus pentru învățarea limbii engleze. Pregătirea pentru acest examen le dezvoltă elevilor și abilitățile de comunicare de zi cu zi. Este un examen extrem de complex, și nu cred că exagerez când spun că este cel mai greu examen pe care îl poate susține un licean. Este valabil pentru tot restul vieții, odată promovat, iar datorită acreditării internaționale este recunoscut de către universități, angajatori, instituții publice sau private, lucru care poate duce la obținerea unor burse de studiu, un loc de muncă mai bun. La examenul de bacalaureat, Cambridge-ul înseamnă nota 10 din oficiu. Și, nu în ultimul rând, atât pregătirea, cât și promovarea acestuia cultivă o extraordinară încredere în forțele proprii”, a declarat profesorul de limbă engleză Mihai Cioată, coordonator al elevilor.

Examenul este recunoscut de o mulțime de școli și universități din țară, dar și din lume, precum și de către angajatorii publici și privați. Succesul la acest examen le aduce elevilor un certificat de limbă engleză care atestă nivelul la care se situează. Trebuie luat în considerare acest examen Cambridge pentru că el certifică cunoștințele de citire, scriere, vorbire și ascultare, elevii putând să dovedească faptul că știu să scrie și să citească, dar și că sunt capabili să poarte o conversație în limba engleză. Îi felicităm pentru efortul făcut, pentru rezultatele obținute și le urăm mult succes în tot ceea ce fac pentru viitorul lor”, a transmis și doamna profesoară Ramona Marinuc.

1 comentariu publicat:

  1. Ioan Straton

    Un rezultat binemeritat al muncii elevilor si nu în ultimul rand al responsabilității parinților și a dedicării profesorilor. Felicitari tuturor celor implicați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *