270 de absolvenți susțin Bacalaureatul la Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei

Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei va fi centru zonal de susținere a examenelor de Bacalaureat de săptămâna viitoare, programate pentru perioada 26-28 iunie 2023. La Vatra Dornei urmează să își susțină cele trei probe scrise aproximativ 270 de absolvenți ai clasei a XII-a din întregul Bazin al Dornelor, de la cele șase clase de la „Ion Luca”, dar și de la Liceul Tehnologic „Vasile Deac”, Liceul Tehnologic din Dorna Candrenilor și Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu” din Broșteni.

Anul acesta, probele de competențe lingvistice și digitale au fost echivalate cu mediile obținute în liceu de către elevi, potrivit unui ordin al Ministerului Educației. Totuși, candidații care nu și-au echivalat competențele au susținut probele orale de Bacalaureat începând cu 14 iunie, de miercuri urmând să înceapă și evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

„Mult succes elevilor dorneni care susțin examenele naționale în aceste săptămâni! Viitorilor bobocei, baftă la evaluarea națională de la matematică de mâine! Iar absolvenților de clasa a XII-a le țin pumnii pentru toate cele trei probe de foc de săptămâna viitoare! Deși se află în proces de modernizare, Liceul „Ion Luca” va oferi condiții optime, fiind centru zonal de examinare la Bacalaureat atât pentru cele șase clase care au absolvit anul acesta, cât și pentru elevii de la Liceele Tehnologice „Vasile Deac”, Dorna Candrenilor și „Nicolai Nanu” din Broșteni”, a transmis edilul Ilie Boncheș.

Calendarul examenelor de Bacalaureat de anul acesta:

🔸 26 iunie – Limba și Literatura Română (proba scrisă)
🔸 27 iunie – Proba obligatorie a profilului (proba scrisă) – Matematică/Istorie
🔸 28 iunie – Proba la alegere a profilului și specializării (proba scrisă)

Luni, pe 3 iulie, vor fi afișate rezultatele la probele scrise, până la ora 12:00, iar depunerea contestațiilor va putea fi făcută între orele 12:00 și 18:00. Între 4 și 6 iulie vor fi analizate contestațiile și va fi efectuată o nouă evaluare a lucrărilor, urmând ca vineri, pe 7 iulie, să fie afișate rezultatele finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *