Ansamblul „Plai bucovinean” din Dorna Candrenilor, premiul întâi la Concursul Național „Călușul Românesc” din Slatina

Ansamblul Folcloric „Plai bucovinean” din comuna suceveană Dorna Candrenilor a câștigat premiul întâi la Concursul Național al Copiilor „Călușul românesc”, organizat în municipiul Slatina din județul Olt. Sâmbătă, pe 18 iunie 2023, festivalul de folclor ajuns la cea de-a XXIII-a ediție și-a desemnat marii câștigători. Cu un repertoriu deosebit, dar și cu o coregrafie foarte bine pusă la punct, reprezentanții comunei Dorna Candrenilor au fost apreciați atât de publicul prezent, cât și de juriul concursului, fiind în același timp răsplătiți cu lungi aplauze la finalul momentului artistic.

Concursul Național al Copiilor „Călușul românesc” din Slatina este un eveniment de tradiție al județului Olt, fiind organizat an de an. La cea de-a XXIII-a ediție au participat ansambluri folclorice din 15 județe ale țării, reunind peste 2.000 de artiști și copii talentați.

„Festivalul de Folclor de la Slatina este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de copii din țară și totodată este festivalul care reunește cel mai mare număr de participanți. La categoria Ansambluri Folclorice am câștigat premiul întâi. Am participat cu generația de tineret a ansamblului nostru, având în vedere că noi avem cinci generații de dansatori în cadrul ansamblului. Am participat cu aproximativ 30 de persoane, împreună cu orchestra condusă de colegul nostru Costel Lostun. Am participat alături de județe precum Timiș, Maramureș, Tulcea, Hunedoara, Argeș sau Botoșani. Am avut norocul să avem o pregătire foarte bine pusă la punct, cu elemente folclorice tradiționale”, a declarat Sînziana Isopel, coregraf al ansamblului din comuna Dorna Candrenilor.

Ansamblul Folcloric „Plai bucovinean” din comuna Dorna Candrenilor a fost înființat în urmă cu 37 de ani ca o subfilială a Clubului Copiilor din Vatra Dornei, în acest moment fiind active cinci generații de dansatori în cadrul grupului de folclor. Ansamblul își desfășoară activitatea atât prin intermediul clubului din Vatra Dornei, cât și prin Casa de Cultură a comunei, fiind în același timp susținut și de administrația locală condusă de edilul Dănuț Candrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *