Polițiștii suceveni au aplicat amenzi în valoare de peste 550.000 de lei în minivacanța de Rusalii

Având în vedere evenimentele organizate în contextul zilei de 1 iunie, dar și cu prilejul Rusaliilor, precum şi fluxul sporit de persoane înregistrat în locurile publice în minivacanța dintre 1 și 5 iunie, poliţiştii au acţionat cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale.

Astfel, în această perioadă au fost prezenţi la datorie, zilnic, peste 260 de poliţişti, fiind angrenate peste 120 de autospeciale de poliţie. Poliţiştii rutieri au acţionat cu autospecialele dotate cu aparate radar pe drumurile naţionale şi europene de pe raza întregului judeţ și au desfășurat acțiuni pentru identificarea șoferilor care urcă la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Având în vedere faptul că în această perioadă pe raza județului au fost organizate activități cultural-artistice și religioase pentru marcarea unor evenimente sociale cu participarea unui număr mare de persoane, polițiștii au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra persoanei și patrimoniului. În perioada 1-5 iunie, polițiștii au intervenit la 312 evenimente și au organizat 82 de acțiuni. Au fost aplicate 1.144 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 552.257 de lei.

În cadrul acțiunilor de creștere a gradului de siguranță rutieră, polițiștii suceveni au reținut aproape 130 de permise de conducere și au retras aproape 50 de certificate de înmatriculare. Tot pe perioada minivacanței, polițiștii suceveni au constatat și alte 170 de infracțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *