Sportivii de la CSM Dorna, pe podium la Internaționalele de Atletism și Naționalele U16 și U18 de la București

Stadionul „Iolanda Balaș Soter” din București a găzduit sâmbătă și duminică, pe 3 și 4 iunie 2023, cea de-a 68-a ediție a Campionatului Internațional de Atletism al României, dar și prima etapă din cadrul Campionatului Național de Atletism la U16 și U18. Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei a participat cu o delegație numeroasă la ambele competiții, atleții dorneni reușind să își adjudece mai multe locuri de podium, dar și câteva clasări în primele zece poziții ale clasamentelor finale.

În urma rezultatelor excelente obținute la București, doi dintre sportivii dorneni au reușit să bifeze baremul necesar pentru calificarea la două viitoare competiții internaționale. Claudia Costiuc și-a asigurat astfel participarea la Campionatul European U20 din Israel, în timp ce Alexandru Prâsneac s-a calificat pentru participarea la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovenia.

Campionatul Internațional de Atletism al României

În cadrul Campionatului Internațional de Atletism al României au fost înscriși aproape 300 de sportivi legitimați la 73 de cluburi din țară, dar și din Bulgaria, Turcia, Ucraina și Republica Moldova. Claudia Costiuc a luat startul probei de 800 de metri, reușind să treacă linia de finish pe poziția a treia, câștigând astfel medalia de bronz cu un timp de 2 minute, 7 secunde și 11 sutimi.

Proba de 800 de metri a fost câștigată de Cristina Daniela Bălan, de la CS Athletics Timișoara și CSM Craiova, cu un timp de 2 minute, 5 secunde și 36 de sutimi, în timp ce locul al doilea a fost obținut de Tabita Teușan, de la CSM Timișoara, cu un timp de 2 minute, 6 secunde și 95 de sutimi.

Claudia Costiuc a participat și la proba de 400 de metri feminin, acolo unde a reușit o clasare pe locul al nouălea, cu un timp de 57 de secunde și 75 de sutimi. Proba a fost câștigată de Elena Lavric, de la CSM Vaslui (55:05), fiind urmată pe celelalte două poziții de podium de Maria Capotă, de la CSM Bistrița (55:07), și Cristina Bălan, de la CSM Craiova și CS Athletics Timișoara (55:39).

Alte două clasări în primele zece locuri de clasament au fost obținute de dornenii Alexandru Prâsneac și Robert Petru Kore în proba de 800 de metri la masculin. Cu un timp de 1 minut, 52 de secunde și 87 de sutimi, Alexandru Prâsneac și-a adjudecat cea de-a cincea poziție, în timp ce Robert Kore a obținut locul al nouălea, cu un timp oficial de 1 minut, 55 de secunde și 28 de sutimi.

Proba a fost câștigată de Daniel Fandly, de la CS Atletico Slănic, cu 1 minut, 51 de secunde și 2 sutimi, în timp ce următoarele două poziții au fost ocupate de Adrian Iordan, de la CSM Onești, cu 1 minut, 51 de secunde și 47 de sutimi, și Răzvan Vidrea, de la CSU Arad, cu 1 minut, 51 de secunde și 74 de sutimi.

Campionatul Național de Atletism la U16 și U18

La cea de-a doua competiție sportivă desfășurată la finalul săptămânii trecute la București, alți doi sportivi dorneni au reușit să se facă remarcați prin rezultatele obținute. Astfel, o medalie de argint a fost câștigată de către Ruben Iliuță Isopel în proba de 90 de metri garduri, cu un timp de 12 secunde și 64 de sutimi. Locul întâi a fost adjudecat de Armando Banicioiu, de la LPS Câmpulung Muscel, în timp ce poziția a treia i-a revenit lui Cătălin Bunea, de la LPS Brăila și CSM Onești.

În proba de 5.000 de metri, la Under 18, dorneanul Petru Bodea a urcat pe podium pe cea de-a treia poziție, reușind să încheie proba cu un timp oficial de 16 minute, 51 de secunde și 29 de sutimi. Același sportiv și-a adjudecat și cel de-al patrulea loc în proba de 3.000 de metri la U16/U18.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *