Investiție de 3,8 milioane de lei în comuna Coșna pentru construirea unui centru de colectare a deșeurilor

Administrația locală a comunei Coșna continuă să investească în dezvoltarea localității, cel mai recent proiect care a intrat în linie dreaptă având o valoare de 3,8 milioane de lei. Edilul Gavril Pardău a semnat recent contractul de finanțare pentru înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar a deșeurilor reutilizabile de orice fel, inclusiv a deșeurilor din domeniul construcțiilor.

„Odată finalizată această nouă investiție, sperăm ca cetățenii să nu mai arunce deșeurile în locuri neadecvate, așa cum se mai întâmplă din când în când. Este foarte important să ne implicăm cu toții pentru a avea o localitate curată, iar această investiție ne va fi de un real folos. Centrul de colectare a deșeurilor va fi gata până în luna septembrie 2024”, a transmis edilul Gavril Pardău.

Investiția va fi realizată cu fonduri europene, prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Contractul fiind deja semnat, imediat ce toate condițiile legale vor fi îndeplinite lucrările vor putea fi demarate în comuna Coșna. Așa după cum am aflat de la primarul Gavril Pardău, centrul va asigura și colectarea prin separație inclusiv a deșeurilor menajere, dar și a deșeurilor speciale, precum cele voluminoase, echipamente electronice și electrice, baterii uzate de orice fel, dar și deșeuri provenite din domeniul construcțiilor și a demolărilor.

Centrul de colectare prin aport voluntar (CAV) a deșeurilor urmează să fie construit într-o zonă nelocuită a comunei Coșna, această investiție urmând să fie făcută pe o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați, dintre care aproximativ 1.800 de metri pătrați vor fi alocați pentru platforma betonată, iar aproximativ 600 de metri pătrați pentru spațiul verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *