Știrile zilei de22 septembrie 2023

FOTO/VIDEO. Primul weekend al turneului de fotbal Dorna Junior Cup și-a desemnat marii câștigători

În primul weekend de Dorna Junior Cup, nu mai puțin de 47 de echipe din opt județe ale țării au intrat în cursa pentru marele trofeu al celei de-a șasea ediții a turneului de fotbal pentru copii de la Vatra Dornei. Între 26 și 28 mai 2023, pe Stadionul Municipal al orașului s-au desfășurat meciurile de grupe, dar și semifinalele și cele trei finale la categoriile de vârstă 2011, 2013 și 2015.

Turneul de la Vatra Dornei, organizat de Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei, în colaborare cu Primăria Municipiului Vatra Dornei și Asociația Județeană de Fotbal Suceava, și-a premiat câștigătorii duminică după-amiază, imediat după fluierul de final al celor trei meciuri care au stabilit locurile de clasament pentru fiecare categorie în parte.

La categoria de vârstă 2011, marele trofeu a fost câștigat de AFC Vulturii Târgu Mureș, după ce s-au impus cu scorul de 5-0 în meciul cu cei de la ACS Junior Câmpulung Moldovenesc, echipă care a câștigat locul al doilea al turneului. În finala mică, disputată între Școala de Fotbal Valea Frumoasei și FC Sportul Petrești, scorul a fost stabilit după loviturile de departajare, 3-4.

Unul dintre cele mai frumoase meciuri de finală s-a jucat la categoria de vârstă 2013, acolo unde ACS Hebe Sângeorz Băi a întâlnit Școala de Fotbal Magic din Iași. La fluierul de final, scorul a fost de 1-8, o diferență de șapte goluri care a adus ieșenilor prima poziție, dar și marele trofeu al grupei. Un meci foarte frumos s-a jucat și în finala mică, acolo unde Școala de Fotbal Valea Frumoasei s-a impus cu un scor de 4-1 în meciul cu cei de la ACS Transilvania Seeds Cluj.

Cea de-a treia categorie de vârstă, 2015, este și cea în care dornenii și-au adjudecat un loc de podium. Tinerii sportivi de la CSM Dorna i-au întâlnit, în finala mare, pe cei de la ACS Galactic Bistrița, meciul fiind unul strâns, cu foarte multe ocazii la ambele porți. Încheiată la egalitate, scor 2-2, finala s-a decis la loviturile de departajare, scor 0-1, iar marele trofeu al grupei a revenit bistrițenilor. În finala mică, Sporting Tigers Vaslui s-a impus cu 4-2 în meciul cu ACS Galactic Valea Someșului.

Primarul Ilie Boncheș a fost cel care i-a premiat pe câștigători imediat după cele trei meciuri de finală, tinerii fotbaliști fiind recompensați cu trofee, diplome și premii speciale din partea sponsorilor, fiind în același timp acordate și premii individuale pentru fiecare categorie de vârstă în parte.

„A fost un turneu foarte reușit! Creștem de la an la an și ne bucură faptul că echipele de fotbal care au participat la edițiile anterioare au revenit și anul acesta la Dorna. Mulțumim tuturor celor care ne ajută de fiecare dată să organizăm acest turneu și credem că anul acesta este unul dintre cele mai mari evenimente organizate în orașul nostru”, ne-a declarat Ionel Nemeș, directorul CSM Dorna.

Turneul de fotbal pentru copii Dorna Junior Cup continuă cu cel de-al doilea weekend de competiție între 2 și 4 iunie 2023, atunci când în grupe se vor lupta pentru un loc cât mai bun 42 de echipe. De această dată, pe teren vor da tot ce au mai bun sportivii din categoriile de vârstă 2012, 2014 și 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *