LIGA 5. Larix Dornișoara urcă pe locul al doilea în clasament după o victorie de zile mari cu Avântul Frasin

Larix Dornișoara a urcat pe locul al doilea în clasamentul Ligii 5 după victoria de acasă, cu scorul de 4-3, în meciul de fotbal disputat în compania celor de la Avântul Frasin. Duminică, pe 28 mai 2023, în Seria II a ligii, reprezentanta comunei Poiana Stampei a primit vizita ocupantei locului secund de dinainte de startul etapei, echipă care reușise să se impună în ultimele șase partide disputate oficial.

Înainte de startul etapei a XVI-a, Avântul Frasin avea un avantaj în clasament de doar un punct față de Larix Dornișoara. Meciul avea să fie unul greu pentru cei de la Poiana Stampei, mai ales că oaspeții își doreau să ducă mai departe seria excelentă de meciuri jucate anul acesta, lucru care s-a putut observa clar încă din startul meciului de pe stadionul gazdelor.

Încă din minutul șase, oaspeții au deschis scorul prin golul marcat de Marian Vacaru, iar diferența de pe tabelă a fost imediat majorată de Marius Nergheș, la trei minute distanță de prima reușită. Deși au arătat un joc slab pe început de partidă, cei de la Larix Dornișoara și-au revenit începând cu minutul 20, când au început să contabilizeze câteva ocazii importante. Golul gazdelor s-a lăsat așteptat până în minutul 38, iar la pauză tabela arăta un scor de 1-2.

La startul reprizei secunde, jucătorii de la Poiana Stampei au ieșit de la vestiare cu moralul ridicat, însă până în minutul 68 golul egalizator s-a lăsat așteptat. Într-o acțiune promițătoare la poarta oaspeților, imediat după un fault ușor, centralul fluieră o lovitură de la 11 metri, contestată aspru de către cei de la Avântul Frasin, iar „roșii” marchează cu un șut puternic și readuc egalitatea pe tabelă.

Meciul devine spectaculos pentru cei 100 de spectatori aflați în tribune de abia în minutul 70, atunci când „galbenii” nu se lasă intimidați de jocul celor de la Larix, iar Ilie Sahlean înscrie după o fază jucată ca la carte. Scorul este 2-3, iar victoria oaspeților părea să fie tot mai clară. Însă o cădere artistică în careul celor de la Avântul Frasin îl face pe central să fluiere încă un penalty, transformat repede de către gazde în minutul 72, iar pe tabelă este din nou egalitate.

Lucrurile s-au încins pe final de repriză, cu numai șase minute înainte de fluierul de final al partidei, atunci când „roșii” au reușit o fază excelentă și au adus, pentru prima dată, avantajul pe tabela de marcaj. Scorul s-a făcut 4 la 3 pentru gazde, iar cei de la Larix Dornișoara aveau de apărat un avantaj minim până în minutul 94, după cele patru minute arătate de la margine, lucru pe care au și reușit să îl facă și să păstreze acasă toate cele trei puncte puse în joc.

Iată și celelalte rezultate din meciurile etapei de duminică:

🔸 AS Polul Nord Brodina – AS Marginea (scor 8-2)
🔸 AS Forestierul Frumosu – AS Viitorul Horodnic de Sus (scor 3-0)
🔸 AS Minerul Iacobeni – AS Bradul Vama (scor 5-0)
🔸 AS Larix Dornișoara – AS Avântul Frasin (scor 4-3)
🔸 AS Vânătorul Dorna Candrenilor – ACS Viitorul Stroiești (scor 3-0)

La finalul etapei, Minerul Iacobeni își păstrează statutul de lider, cu 41 de puncte în clasament, urmată de Larix Dornișoara, cu 34 de puncte, și de Avântul Frasin, cu 32 de puncte. Pe următoarele două locuri se află Forestierul Frumosu și Vânătorul Dorna Candrenilor, cu 30, respectiv 24 de puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *