FOTO/VIDEO. Ansamblul de Bandure „Corzi de argint” din Ucraina în concert la foișorul din parcul din Vatra Dornei

Ansamblul de Bandure „Corzi de argint” din Liov, din Ucraina, s-a aflat duminică în Țara Dornelor, cu ocazia participării la Congresul Ucrainenilor din România, organizat sâmbătă, pe 27 mai 2023, în comuna Coșna. Ca o continuare a evenimentelor desfășurate sâmbătă, în cea de-a doua zi de weekend, la Vatra Dornei, s-a ținut un concert de gală la Foișorul Muzical din Parcul Municipal.

În cadrul concertului, Ansamblul de Bandure „Corzi de argint” din Ucraina a prezentat în fața dornenilor un program de șapte piese cântate în limba ucraineană. În deschiderea spectacolului a fost interpretat un imn de recunoștință, iar din repertoriu au mai făcut parte și un imn pentru pacea în lume, un imn pentru pacea în Ucraina, dar și o melodie tradițională ucraineană despre libertatea poporului ucrainean. Concertul a fost încheiat cu un moment susținut de solistul ansamblului.

„Concertul a avut un rol de recunoștință la adresa lui Dumnezeu pentru că membrii ansamblului au putut să ajungă astăzi în mijlocul nostru. Războiul pune o mare presiune pe cetățenii ucraineni, iar bărbații nu au posibilitatea să iasă din țară pentru că trebuie să își apere națiunea pe front. Iar pentru că s-a putut aduce acest ansamblu în România, am ales să organizăm acest eveniment în parcul din Vatra Dornei ca pe o încurajare și o susținere a comunității ucrainene, dar și pentru a prezenta o mică parte din repertoriul lor celor din zona noastră. Bandura este un instrument ucrainean, pe care îl regăsim doar în Ucraina, iar faptul că acest instrument a putut fi prezentat pe o scenă de la noi este ceva special”, ne-a declarat Gabriel Ichim, pastor al Bisericii Adventiste.

Spectacolul organizat duminică la Foișorul Muzical din Parcul Municipal din Vatra Dornei a fost o continuare a Congresului Ucrainenilor din România, organizat sâmbătă în comuna Coșna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *