Știrile zilei de22 septembrie 2023

Sute de persoane au luat parte în acest weekend, la Coșna, la Congresul Ucrainenilor din România

Câteva sute de persoane din întreaga țară, dar și de peste graniță, au participat, la acest final de săptămână, pe 27 mai 2023, în comuna Coșna, la Congresul Ucrainenilor din România, un eveniment organizat de Departamentul Grupuri Etnice din cadrul Bisericii Adventiste din țara noastră.

Întâlnirea a fost găzduită de către Centrul de Tineret și Misiune Coșna, iar în cadrul programului au fost incluse experiențe misionare, momente de rugăciune și închinare, concerte, dar și discuții legate de proiectele viitoare ale Bisericii și problemele cu care se confruntă ucrainenii din România, dar și de peste hotare, în aceste vremuri grele pentru întreaga lor comunitate.

Organizat într-o zi de Sabat, considerată a fi cea de-a șaptea zi a săptămânii iudeo-creștine, la Congresul Ucrainenilor din România a participat și Stanislav Nosov, președinte al Bisericii Adventiste din Ucraina, dar și Aurel Neațu, președintele Bisericii Adventiste din România, care au luat cuvântul în cadrul discuțiilor purtate sâmbătă la Centrul de Tineret și Misiune Coșna.

„La Coșna a fost organizat Congresul Ucrainenilor din România, un eveniment organizat alături de ucrainenii de peste graniță. Ca temă principală, la Centrul de Tineret și Misiune de la Coșna s-a discutat despre problemele cu care se confruntă ucrainenii în aceste vremuri grele, în contextul războiului, despre ajutorul pe care îl putem oferi în continuare refugiaților, și ne-am rugat, în același timp, pentru pace în lumea întreagă. Cu toții s-au bucurat de liniște și de o întâlnire cu ai lor, dar și cu cei din România”, ne-a declarat Gabriel Ichim, pastor al Bisericii Adventiste din Vatra Dornei.

Congresul Ucrainenilor a fost continuat și în ziua de duminică, de această dată în municipiul Vatra Dornei, acolo unde Foișorul Muzical din Parcul Municipal a găzduit, de la orele 12:00, un concert de gală susținut de Ansamblul de Bandure „Corzi de argint” din Liov, din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *