FOTO. Ceremonie de comemorare a eroilor neamului românesc, de Ziua Eroilor, în comuna Coșna

În comuna Coșna, la fel ca în toate celelalte localități din Țara Dornelor, a fost organizat joi, pe 25 mai 2023, un eveniment de comemorare a eroilor neamului românesc, cu ocazia Zilei Eroilor, care, prin sacrificiul și dăruirea lor, au făcut posibilă dobândirea și păstrarea independenței naționale.

Ceremonia de sărbătorire a eroilor români a fost organizată la Monumentul Eroilor din imediata apropiere a Bisericii Ortodoxe din Coșna, în prezența localnicilor din comună și a administrației locale, acolo unde preotul paroh Claudiu Dănilă a ținut un ceremonial religios, iar elevii de la Școala Gimnazială Coșna au prezentat un frumos moment artistic.

„Astăzi, în ziua Înălțării Domnului, sărbătorim eroii români, înaintașii noştri care, prin acte de vitejie și de multe ori cu prețul vieții, au apărat hotarele țării. Astfel, ca în fiecare an, la Sfânta Liturghie au fost pomeniţi ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român”, a transmis edilul Gavril Pardău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *