FOTO/VIDEO. Ziua Eroilor a fost sărbătorită în comuna Dorna Arini în prezența veteranului Anghel Stanca

În comuna Dorna Arini, la fel ca în toate celelalte localități din Țara Dornelor, a fost organizat joi, pe 25 mai, un eveniment de comemorare a eroilor neamului, cu ocazia Zilei Eroilor, care, prin sacrificiul lor, au făcut posibilă dobândirea și păstrarea independenței naționale. Evenimentul este organizat, an de an, în ziua în care este sărbătorită și Înălțarea Domnului. Ceremonia, desfășurată la Monumentul Eroilor din curtea Școlii Gimnaziale din Dorna Arini, s-a bucurat și de prezența militarilor de la Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă” de la UM 01037 din Roșu.

Înainte de momentul depunerii coroanelor de flori, preoții din comuna Dorna Arini au ținut un ceremonial religios, în timp ce elevii de la școala din localitate au prezentat un frumos spectacol omagial cu cântece și poezii patriotice. Reîntâlnirea cu veteranul de război Anghel Stanca a fost unul dintre cele mai emoționante momente ale ceremoniei, care, la vârsta venerabilă de 96 de ani, este singurul veteran de război al comunei Dorna Arini care a mai rămas în viață.

Îmbrăcat în costum popular, la fel ca mulți dintre localnicii prezenți la ceremonie, Anghel Stanca a stat alături de militarii din Batalionul 17 și a arborat, de-a lungul evenimentului, drapelul național.

„Vă mulțumesc tuturor pentru prezență! Le mulțumesc și preoților din comună care, de fiecare dată când am apelat la domniile lor, au răspuns invitației și au ținut un ceremonial religios în memoria eroilor neamului românesc. Îi felicit pe copiii care astăzi ne-au încântat cu un spectacol emoționant cu poezii și cântece patriotice și îi mulțumesc din suflet veteranului de război Anghel Stanca, din comuna noastră, care astăzi ne-a fost alături! Îi doresc o viață lungă și frumoasă și să fie sănătos alături de noi! Ziua Eroilor este, în fiecare an, un moment emoționant pentru întreaga noastră comunitate, iar prezența soldaților de la Batalionul 17 Vânători de Munte este o onoare pentru mine, dar și pentru toți cei prezenți astăzi la acest frumos eveniment”, a transmis edilul Andrei Mazăre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *