Școala Gimnazială Nr. 2 din Vatra Dornei s-a calificat la etapa județeană a Concursului „Sanitarii Pricepuți”

Echipa elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Vatra Dornei s-a calificat la etapa județeană a Concursului de Educație pentru Sănătate și Prim Ajutor „Sanitarii Pricepuți”, după ce au participat la etapa locală de la Vatra Dornei desfășurată sâmbătă, pe 20 mai 2023, la Casa de Cultură „Platon Pardău”. La etapa județeană va participa, de asemenea, și echipa Liceului Teoretic „Ion Luca”.

Trei echipe de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 2, Școala Gimnazială Nr. 4, ambele din Vatra Dornei, și Școala Gimnazială a comunei Ciocănești s-au înscris la această etapă locală. Concursul, organizat cu sprijinul Filialei de Crucea Roșie din Vatra Dornei, a avut două probe, una teoretică și una practică, iar din juriul competiției au făcut parte Mihaela Niculiță, Cristi Huțan și Sebastian Popescu, dar și observatori, elevi, profesori și membri ai Crucea Roșie Română.

„La ediția din acest an s-a calificat pentru faza județeană echipa de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Vatra Dornei. Ne dorim ca pe viitor să fie cât mai multe echipe participante și să devină o tradiție organizarea concursului la Vatra Dornei! Încurajăm tinerii și părinții, dar și pe toți cei care doresc să învețe primul ajutor, să apeleze la Crucea Roșie! Este foarte importantă acordarea primului ajutor până sosesc echipajele medicale, iar asta face diferența, de cele mai multe ori, între viață și moarte! Este foarte important să nu fim indiferenți!”, ne-a declarat Mihaela Niculiță.

Etapa județeană a Concursului de Educație pentru Sănătate și Prim Ajutor „Sanitarii Pricepuți” se va desfășura sâmbătă, pe 27 mai 2023, iar etapa națională va avea loc în luna iulie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *