Polițiștii au reținut opt traficanți de țigări din Suceava și Iași și au confiscat țigări în valoare de 83.000 de lei

Între 13 și 19 mai 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul IPJ Suceava, au desfășurat o amplă acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile în zona piețelor din municipiul Fălticeni, precum și în vederea completării probatoriului în cadrul unui dosar penal privind fapte de contrabandă instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Activitățile s-au desfăşurat atât pe raza municipiului Fălticeni, dar și a localităților arondate. În vederea asigurării materialului probator și probării activităților infracționale a unor persoane cu preocupări ilicite în sfera aprovizionării, depozitării și comercializării de țigarete de contrabandă, polițiștii au desfășurat 16 percheziții domiciliare și opt percheziții auto, atât în municipiul Fălticeni, dar și în localitățile Baia, Voitinel și Șerbăuți. În urma activităților desfășurate a fost confiscată cantitatea totală de 102.960 de țigarete de diferite mărci, în valoare de aproximativ 83.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat un autoturism în valoare aproximativă de 8.000 de euro utilizat la săvârșirea de infracțiuni de contrabandă. Totodată, de la locațiile în care s-au efectuat perchezițiile au mai fost confiscate 360 de cutii cu emițătoare de sunete categoria P1 și articole pirotehnice categoria F2, în valoare de circa 5.000 de lei, telefoane mobile, 19 cartușe pentru arme neletale și articole vestimentare ce constituie mijloace materiale de probă în cauză. La data de 19 mai 2023 s-a finalizat activitatea de audiere a persoanelor implicate, față de opt persoane, șase bărbați și două femei, din municipiul Fălticeni, orașul Dolhasca și orașul Hârlău din județul Iași fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii în diferite forme ale unor infracțiuni de contrabandă.

Cele opt persoane reținute au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare preventivă a IPJ Suceava, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul IPJ Suceava, pentru stabilirea și probarea întergii activități infracționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *