Vernisajul expoziției de pictură „Și povestea lor cine o spune?”, de Iolanda Bădăluță, astăzi la Vatra Dornei

Vineri după-amiază, pe 28 aprilie, începând cu ora 16:00, Salonul Alb al Casei de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei găzduiește vernisajul expoziției de pictură „Și povestea lor cine o spune?”, semnată de artista Iolanda Bădăluță. Evenimentul, care face parte din seria de activități a Anului Cultural Ciprian Porumbescu, este organizat de Casa de Cultură și Primăria Municipiului Vatra Dornei, Visit Vatra Dornei, Asociaţia Scriitorilor şi Artiştilor din Ţara Dornelor și Ministerul Culturii.

„Ceea ce ne propune Iolanda în expoziția de față mă determină să afirm, cu certitudine, că ne atinge cea mai sensibilă coardă a sufletului, dar nu o face într-o manieră brutală, care să agreseze, ci într-una emotivă, dar suficient de dramatică încât să resimțim impactul unei realități dureroase, precum cea a războiului”, a transmis Roxana Bărbulescu, critic de artă.

Curatori ai expoziției de la Vatra Dornei sunt Delia Ioana Leizeriuc, consilier DJC Suceava, alături de Violeta Codorean, director al Casei de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei.

„Iolanda Bădăluță se înscrie în rândul tinerilor artiști români pentru care arta reprezintă un mod de viață. Fie că se refugiază în pictură, fie în meșteșugul artelor decorative, deja îi știm pasiunea pentru vitraliu, viziunea sa artistică este mereu îndreptată către uman, către emoția văzută în toate formele ei posibile: de bucurie, de tristețe, de speranță, de dragoste. De aceea reperăm o diversitate emoțională în tot ce a realizat până acum în plan artistic” – Delia Ioana Leizeriuc, critic de artă.

Expoziția de la Vatra Dornei va fi deschisă publicului până pe data de 10 mai 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *