Investiție în valoare de 3,8 milioane de lei la Dorna Candrenilor, pentru un centru de colectare a deșeurilor

Administrația locală a comunei Dorna Candrenilor continuă să investească în dezvoltarea localității, cel mai recent proiect care a intrat în linie dreaptă având o valoare de 3,8 milioane de lei. Edilul Dănuț Candrea a semnat contractul de finanțare pentru înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar al deșeurilor reutilizabile de orice fel, inclusiv al deșeurilor din domeniul construcțiilor.

„Dragi cetățeni, vă informăm că am semnat contractul de finanțare pentru proiectul Înființare Centru de Colectare prin Aport Voluntar în comuna Dorna Candrenilor, pentru deșeuri reutilizabile din domeniul construcțiilor, finanțat prin PNRR”, a transmis administrația locală a comunei.

Investiția este realizată cu fonduri europene, prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Contractul fiind semnat, imediat ce toate condițiile legale vor fi îndeplinite, lucrările vor putea fi demarate la Dorna Candrenilor. Așa după cum am aflat de la primarul Dănuț Candrea, centrul va asigura și colectarea prin separație inclusiv a deșeurilor menajere, dar și a deșeurilor speciale, precum cele voluminoase, echipamente electronice și electrice, baterii uzate de orice fel și deșeuri provenite din domeniul construcțiilor și a demolărilor.

„Este vorba despre un proiect important pentru comunitatea noastră, care urmează să fie realizat cu fonduri europene. Este o investiție care va contribui la protejarea mediului înconjurător, dar care îi va ajuta și pe locuitorii comunei noastre, care vor avea unde să depoziteze deșeurile de orice fel, indiferent de natura acestora”, a transmis edilul Dănuț Candrea.

Centrul de colectare prin aport voluntar (CAV) a deșeurilor urmează a fi construit într-o zonă nelocuită a localității Dorna Candrenilor, investiția urmând a fi făcută pe o suprafață de peste 2.400 de metri pătrați: 1.800 de metri pătrați pentru platforma betonată, 600 metri pătrați de spațiu verde.

Valoarea totală a proiectului este de 3.830.913,04 lei, fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *