Știrile zilei de6 decembrie 2023

Tronsonul de autostradă dintre Pașcani și Suceava va costa peste 1 miliard de euro

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a obținut avizul favorabil al Comisiei Zonale de Monumente Istorice pentru tronsonul dintre Pașcani și Suceava, parte a autostrăzii A7, ceea ce înseamnă că procesul de autorizare a execuției a intrat în linie dreaptă. Conform informațiilor furnizate de CNAIR, valoarea estimată a investiției este de 5,1 miliarde de lei.

Conform proiectului de execuție, autostrada dintre Pașcani și Suceava va avea o lungime totală de 62 de kilometri, dintre care 43 de kilometri se vor afla pe teritoriul județului Suceava. Autostrada va tranzita teritoriul administrativ a 13 localități, printre care se numără și Dolhasca, Liteni, Fântânele, Udeşti, Vereşti, Salcea, Dumbraveni sau Suceava.

Construcția autostrăzii presupune amenajarea a 72 de poduri, viaducte și pasaje, iar cea mai mare trecere de acest fel va fi un viaduct de peste un kilometru, care va fi realizat chiar în punctul de început al autostrăzii, în zona Gâstești. Proiectul prevede și un drum de legătură de șase kilometri, care va asigura legătura dintre A7, DN 29 și Aeroportul Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *