Știrile zilei de22 septembrie 2023

Un camion în valoare de 150.000 de euro a fost confiscat de polițiști pentru transport ilegal de material lemnos

Polițiștii suceveni au continuat, marți, activitățile de verificare și control în ceea ce privește transporturile de material lemnos. Au fost indetificate mai multe transporturi neconforme, fiind aplicate sancțiuni contravenționale și fiind confiscate cantitățile de material lemnos transportate ilegal. Polițiștii au confiscat încă un vehicul de mare tonaj utilizat la transportul a peste 10 metri cubi de material lemnos cu încălcarea legislației în domeniu, fiind întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoţite de documentele specifice de transport, conform Codului Silvic.

Pe 11 aprilie 2023, la ora 07:35, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 11 Pojorâta, în timp ce desfășurau activități de control pe DN 17, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale derivate din exploatarea, depozitarea, prelucrarea primară, transportul și comercializarea materialului lemnos din fondul forestier național, au oprit ansamblul auto format din autoutilitară și semiremorcă, pe care se afla încărcat material lemnos lemn rotund de diferite specii.

Conducătorul auto s-a conformat și a prezentat pentru control documentele personale și ale ansamblului. Prin intermediul aplicației SUMAL 2.0 a fost verificat avizul pentru cantitatea de 25,76 metri cubi de lemn rotund de diferite specii. Comparând datele înscrise în avizul de însoțire cu materialul lemnos încărcat pe ansamblul rutier s-a stabilit faptul că sunt încărcate mai multe piese de lemn rotund de rășinoase decât cele înscrise în avizul de însoțire și mai puține pe celelalte sortimente. Ansamblul de vehicule a fost condus la Atelierul de Producție Sadova unde a fost inventariat, reieșind faptul că acesta transporta fizic cantitatea de 22,47 metri cubi de lemn rotund de rășinoase, 10,71 metri cubi de lemn rotund de fag și 0,46 metri cubi de lemn rotund de paltin.

Comparând datele din avizul de însoțire cu cele rezultate în urma inventarierii reiese că ansamblul de vehicule a transportat în plus cantitatea de 12,03 metri cubi de lemn rotund de rășinoase în plus față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută în Codul Silvic. S-a dispus indisponibilizarea autoutilitarei și a semiremorcii, ansamblu ce valorează 150.000 de euro. În cadrul dosarului a fost indisponibilizată și cantitatea de 12,03 metri cubi de lemn rotund de rășinoase în valoare de 6.135 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *