Marșul pentru Viață are loc anul acesta și la Vatra Dornei, fiind organizat de către toate parohiile din municipiu

Duminică, pe 26 martie 2023, în municipiul Vatra Dornei se va desfășura cea de-a XIV-a ediție a Marșului pentru Viață, un eveniment organizat cu prilejul lunii martie, considerată în sânul Bisericii Ortodoxe a fi „luna pentru viață”, fiind prăznuită Buna Vestire, o sărbătoare a femeii și a mamei creștine. Organizat de către toate parohiile din municipiu, Marșul pentru Viață se desfășoară în peste 1.000 de localități din întreaga țară, dar și din Republica Moldova.

Desfășurat și cu sprijinul profesorilor de religie din oraș, Marșul pentru Viață va începe la ora 12:40, imediat după Sfânta Liturghie, iar punctul de plecare va fi Biserica „Sfântul Prooroc Ilie” din Vatra Dornei, cu sosire în Parcul Municipal al orașului.

„Invit toți enoriașii și locuitorii din Vatra Dornei să ia parte la acest frumos eveniment organizat și în Bazinul Dornelor, prilejuit de luna pentru viața, așa cum este considerată a fi luna martie în Biserica Ortodoxă Română. Duminică, imediat după ce se va termina Sfânta Liturghie, vor porni din curtea bisericii și până în Parcul Central”, a transmis preotul Victor Cîrceie de la Biserica „Sfântul Prooroc Ilie”.

În județul Suceava, Marșul pentru Viață este organizat, anul acesta, și la Suceava, Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc, și urmărește conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină, pentru ca acestea să își poată naște copiii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *