Șase medalii pentru Claudia Costiuc, Robert Kore și Alexandru Prâsneac în finala Campionatelor Naționale U20

Tinerii dorneni legitimați la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei și-au trecut în palmares șase noi medalii cucerite în etapa finală a Campionatelor Naționale U20, care au avut loc sâmbătă și duminică, 4 și 5 martie 2023, la București. Claudia Costiuc, Robert Kore și Alexandru Prâsneac s-au întors acasă cu două medalii de aur, trei medalii de argint și o medalie de bronz.

Finalul de săptămână i-a găsit pe dorneni concurând în Sala de Atletism „Ioan Soter”, din cadrul Complexului Sportiv Național „Lia Manoliu” din București, acolo unde s-au întrecut cu cei mai buni sportivi legitimați la cluburile de top din țara noastră.

Claudia Costiuc, două titluri de campion național și un argint la ștafetă

Tânăra dorneancă și-a dovedit din nou calitățile excelente de atletă și a reușit să se întoarcă acasă cu trei noi medalii importante. Primul titlu cucerit în acest weekend a fost cel din proba de 800 de metri, acolo unde Claudia, legitimată de altfel atât la CSM Dorna, cât și la CSM București, a devenit campion național. Cu un timp de 2 minute, 12 secunde și 56 de sutimi, Claudia și-a adjudecat medalia de aur la mai puțin de două secunde distanță de ocupanta locului al doilea.

Bianca Maria Stoica, de la CS Atletico Slănic, s-a clasat pe poziția a doua, cu un timp de 2 minute și 14 secunde fix, în timp ce ultimul loc de podium a fost ocupat de Lenuța Constantin, de la CSM Bistrița, cu un timp de 2 minute, 16 secunde și 50 de sutimi.

Cel de-al doilea titlu de campion național a fost câștigat de Claudia Costiuc în proba de 1.500 de metri, după ce a trecut linia de final după 4 minute, 29 de secunde și 67 de sutimi. La mică distanță, pe locul al doilea, a sosit Maria Alexandra Hudea, de la CSS Mediaș, cu un timp de 4 minute, 32 de secunde și 88 de sutimi. Podiumul a fost ocupat și de Maria Mihaela Blaga, de la CSS Blaj, cu un timp de 4 minute, 36 de secunde și 12 sutimi.

„Având în vedere că acest campionat de juniori a reprezentat pentru mine ultima competiție din acest sezon de sală nu pot decât să fiu foarte mulțumită de rezultatele pe care le-am obținut, dar și de faptul că am reușit să îmi apăr ambele titluri obținute anul trecut, în cadrul aceluiași campionat. Vreau să îi mulțumesc antrenorului meu pentru toată susținerea, dar și familiei, prietenilor și profesorilor de la Liceul „Ion Luca”, ne-a declarat, în exclusivitate, tânăra Claudia Costiuc.

Pe final de competiție, Claudia Costiuc și-a trecut în palmares și o medalie de argint câștigată alături de colegii de la CSM București, în proba de ștafetă mixtă, cu un timp de 3 minute, 25 de secunde și 22 de sutimi. CSM București a fost întrecut de cei de la LPS Pitești (3:22:14), în timp ce locul al treilea le-a revenit reprezentanților clubului CS Atletico Slănic (3:26:99).

Robert Kore și Alexandru Prâsneac au bifat alte trei medalii importante

CSM Dorna a mai bifat o medalie importantă în proba de 800 de metri, de această dată la masculin, acolo unde Robert Kore și-a adjudecat un titlu de vicecampion național. Titlul de campion național i-a scăpat printre degete lui Kore, tânărul dornean trecând linia de final la nici două secunde distanță de ocupantul primului loc. Medalia de aur i-a revenit lui Daniel Adelin Pop, de la SCM Deva (1:56:24).

Clasat pe poziția a doua, cu 1 minut, 57 de secunde și 53 de sutimi, Kore l-a devansat pe Valentin Negru, de la CSS Alexandria, care a terminat proba după 1 minut, 58 de secunde și 57 de sutimi.

„În acest weekend, la București, CSM Dorna a făcut o figură foarte frumoasă! Elevii mei sunt sportivi mai mult decât profesioniști, iar asta se poate observa și pe foile cu rezultatele oficiale. Am mers la București pentru a câștiga medalii și exact asta am făcut. Sunt mai mult decât mândru de fiecare dintre atleții care au făcut deplasarea în capitală. Claudia a obținut două titluri de campion național și o medalie de argint la ștafetă mixtă, iar Robert și-a trecut în palmares încă o medalie de argint, la proba de 800 de metri”, ne-a declarat antrenorul sportivilor legitimați la CSM Dorna.

Alte două medalii și-a trecut în palmares și Alexandru Prâsneac, care de această dată a concurat în două probe de ștafetă. Medalia de argint a fost cucerită în proba în care a alergat alături de colegii de la CSM București, dar și de Claudia Costiuc, fiind vorba de ștafetă mixtă la 4×360 de metri.

În proba de ștafetă la masculin, Prâsneac a concurat din nou în compania colegilor de la CSM București, timpul de 3 minute, 14 secunde și 16 sutimi clasându-i pe poziția a treia. Primele două locuri au fost câștigate de CSS Ploiești, cu un timp de 3 minute, 9 secunde și 59 sutimi, respectiv CS Rapid București, cu un timp de 3 minute, 12 secunde și 35 de sutimi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *