Inconștiență fără limite. Doi șoferi care au consumat droguri au fost prinși de polițiști la volan

Inconștiența unor șoferi întrece orice limită, drept dovadă fiind și cazurile descoperite de polițiștii suceveni la finalul acestei săptămâni. Opriți în trafic la Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc, doi șoferi s-au dovedit a fi sub influența drogurilor în momentul în care conduceau pe drumurile publice, punând astfel în pericol atât viața personală, cât și pe cea a celorlalți participanți la trafic.

În ultima perioadă, polițiștii acționează zilnic pe drumurile publice pentru prevenirea evenimentelor rutiere, cu preponderență pentru identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. Doar în perioada 25-26 februarie, polițiștii din Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc au identificat doi șoferi care se aflau sub influența substanțelor interzise. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale și se efectuează cercetări cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sâmbătă, pe 25 februarie, în jurul orei 15:55, agenții din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe Strada Spitalului din municipiu, au oprit un autoturism condus de către un bărbat domiciliat în orașul Rădăuți, acesta aflându-se singur în mașină. Întrucât conducătorul auto avea un comportament dubios s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, iar mai apoi a fost testat cu aparatul marca Drager Drugtest 5000, aparatul indicând prezența activă în organism a substanței Metamfetamină. În urma testării, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde, cu consimțământul său, i-au fost recoltate probe biologice. În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Duminică, în jurul orei 04:05, agenții unui echipaj au efectuat semnalul de oprire pentru un autoturism pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, acesta fiind condus de către un bărbat din comuna Vatra Moldoviței. Având în vedere comportamentul șoferului, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, indicând o valoare pozitivă la substanța Benzodiazepină. Având în vedere rezultatul testării, șoferul a fost condus la Spitalul Municipiului Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost recoltate mostre biologice. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Reamintim că la finalul anului trecut, cu sprijinul autorităților locale, respectiv al primăriilor și consiliilor locale din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candrenilor, Fălticeni, Gura Humorului și al Consiliului Județean Suceava, polițiștii din cadrul structurilor rutiere au primit în dotare nouă aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise Drugger DrugTest 5000. Aparatele au intrat în dotarea Serviciului Rutier IPJ Suceava, Poliției Municipiului Suceava, Poliției Municipiului Vatra Dornei, Poliție Municipiului Fălticeni, Poliției Municipiului Rădăuți, Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Poliției Orașului Gura Humorului și Poliției Orașului Siret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *