Știrile zilei de22 septembrie 2023

VIDEO. Peisaje de poveste! Iarna s-a întors în Bucovina, ninge neîntrerupt pe Tihuța și la Palma, dar și la Vatra Dornei

Iarna a revenit în Țara Dornelor, dar și în mare parte din Bucovina, cu ninsori abundente și un strat tot mai crescut de zăpadă. Încă de sâmbătă la amiază, ninsoarea a pus stăpânire pe Pasul Tihuța și Pasul Mestecăniș, dar și pe localitățile din apropiere. La Poiana Stampei, Dorna Candrenilor, Iacobeni și la Vatra Dornei este a doua zi în care ninsoarea cade fără încetare. Întreaga regiune a Țării Dornelor se află sub cod galben de ninsoare încă de sâmbătă, iar duminică ANM a anunțat și un cod portocaliu de ninsoare abundentă și un strat de zăpadă consistent, valabil până luni după-amiază.

„În zona de munte a județului Suceava se circulă în condiții de iarnă. Se acționează pe toate sectoarele de drum din administrarea SDN Câmpulung Moldovenesc în vederea menținerii circulației. Carosabilul este umed, cu porțiuni de zăpadă frământată câțiva centimetri. De la începutul perioadei cu avertizări meteo s-a acționat cu 35 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor și s-au consumat 144 de tone de sare și șase tone de nisip”, au transmis reprezentanți ai DRDP Iași.

Duminică, între 10:00 și 18:00, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1.700 de metri în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 90-100 km/h și viscol. În județele Suceava și Neamț vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă de 10-12 centimetri.

Un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă va intra în vigoare duminică, de la ora 18:00, fiind valabil până luni, la ora 15:00. În Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 de centimetri. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.

Un cod portocaliu de ninsori abundente și strat de zăpadă consistent este deja valabil de duminică, de la ora 10:00, și până luni, la ora 15:00, fiind așteptate ninsori abundente și un strat consistent de zăpadă. În Munții Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și în zonele submontane aferente va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Local și temporar vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h, va fi viscol, vizibilitate scăzută și zăpadă troienită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *