VIDEO. Iarnă în toată regula în Pasul Tihuța! Strat consistent de zăpadă în zona de munte a județului Suceava

Este iarnă în toată regula în Pasul Tihuța, la limita dintre județele Suceava și Bistrița-Năsăud, acolo unde a început să ningă încă de sâmbătă la amiază. Pe carosabil s-a format un strat de zăpadă de câțiva centimetri, iar mai multe echipaje de deszăpezire au fost trimise în teren de către DRDP. Meteorologii au emis mai multe coduri galbene pentru acest sfârșit de săptămână și au avertizat că vom avea parte de ninsori însemnate cantitativ, dar și de un strat consistent de zăpadă.

„Ninge pe DN 17, în Pasul Tihuța, la limita dintre județul Suceava și județul Bistrița-Năsăud. Carosabilul este acoperit cu zăpadă frământată în strat de câțiva centimetri. Se acționează pentru asigurarea traficului. Circulați cu atenție”, au transmis reprezentanți ai DRDP Iași.

Amintim faptul că meteorologii au emis mai multe coduri galbene valabile începând de sâmbătă, pentru zona de munte a județului Suceava, specialiștii avertizând că vom avea parte de ninsori însemnate cantitativ și că se va forma un strat de zăpadă consistent.

Începând de pe 25 februarie, ora 23:00, și până pe 26 februarie, ora 18:00, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1.700 de metri în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90-100 km/h și viscol. În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini sub 1.700 de metri vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei.

Totodată, în județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10-12 centimetri. În Banat, Crișana, Maramureș și restul Transilvaniei vor fi precipitații mixte, moderate cantitativ. În regiunile sudice și sud-estice, temporar va ploua, iar în după-amiaza și seara zilei de duminică, ploile vor avea caracter de aversă și pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice.

Mai mult decât atât, între 26 februarie, ora 18:00, și 27 februarie, ora 15:00, în Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 de centrimetri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *