Ninge din nou la munte! Cod galben de ninsoare și viscol în zona montană a județului Suceava

Revine zăpada în zona de munte a județului Suceava, conform unei informări meteorologice a Administrației Naționale de Meteorologie. Începând de vineri, 24 februarie, de la ora 20:00, și până luni, 27 februarie, ora 12:00, vom avea parte de precipitații însemnate cantitativ, ninsori și intensificări ale vântului. În același timp, de vineri, de la ora 20:00, și până sâmbătă, la ora 16:00, este emis un cod galben de viscol și ninsoare la altitudini de peste 1.700 de metri.

Potrivit informării ANM, valabilă de vineri, de la ora 20:00, și până luni, la ora 12:00, aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde aproape toată țara. Vor fi ploi, iar mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri lapovițe și ninsori, însă din noaptea de sâmbătă spre duminică, 25/26 februarie, se vor transforma treptat, astfel încât vor predomina ninsorile în vest, nord și centru, precum și în zonele montane unde se va depune strat consistent de zăpadă.

Pe toată perioada se vor acumula peste 60-80 l/mp, cu precădere în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali. Vântul va avea temporar intensificări pe creste, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de sâmbătă, când rafalele vor depăși 70-80 km/h și va fi viscol. Tot atunci vor fi intensificări local și în restul țării, în general de 50-60 km/h.

Totodată, de vineri, de la ora 20:00, și până sâmbătă, la ora 16:00, în Crișana și local în Banat, Maramureș și nordul Transilvaniei, precum și la altitudini sub 1.500 de metri în zona Carpaților Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25-40 l/mp, iar izolat vor depăși 50-60 l/mp. La altitudini mai mari de 1.700 de metri va ninge, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 90-100 km/h și va fi viscol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *