VIDEO. Tânăr în scaun cu rotile, lovit de un bolid scăpat de sub control în timpul curselor de pe Aerodromul Floreni

Un eveniment mai puțin fericit s-a petrecut, în jurul amiezii, în timpul curselor de viteză care se desfășoară în acest weekend pe Aerodromul din Floreni. Duminică la amiază, în jurul orei 12:00, un bărbat aflat în scaun cu rotile, aflat în rândul spectatorilor care urmăreau cursele de viteză, a fost lovit din plin de o mașină scăpată de sub control de către șoferul aflat la volan.

Accidentul a avut loc în timpul întrecerii în linie dreaptă dintre două mașini marca BMW, organizată în cadrul evenimentului Drag & Expo 2022, devenit deja o tradiție în rândul împătimiților de autoturisme din Țara Dornelor și nu numai. La numai câteva secunde după startul cursei, unul dintre șoferi a pierdut controlul asupra volanului, a derapat și s-a îndreptat către publicul aflat în apropiere.

După cum se poate observa și în materialul video, mai mulți spectatori au apucat să se ferească din calea mașinii, însă bărbatul aflat în scaun cu rotile nu a mai avut această posibilitate. Tânărul de 27 de ani, din Trușești, județul Botoșani, a fost aruncat câțiva metri de mașina care l-a lovit, după care a rămas întins pe betonul pistei de pe Dealul Floreni. Echipajele medicale aflate la evenimentul auto au intervenit imediat, iar botoșăneanul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

În momentul de față, starea de sănătate a acestuia este stabilă.

La volanul BMW-ului se afla un alt tânăr, de această dată din județul Iași, în vârstă de 33 de ani. Oamenii legii care au intervenit la fața locului l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind însă negativ. Polițiștii au transmis, în același timp, că bărbatul are și permis de conducere valabil. Deși evenimentul nefericit s-a petrecut în afara unui drum public, șoferul este acum cercetat într-un dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

„În jurul orei 12:00 un participant de 33 de ani din municipiul Iași, aflându-se la volanul mașinii pe pista aerodromului a pierdut controlul asupra vehiculului și a acroșat un spectator din public în vârstă de 27 ani din localitatea Trușești, județul Botoșani. Acesta a fost transportat la o unitate medicală, iar leziunile sunt ușoare, nefiind necesară internarea. Șoferul implicat a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ și are permis de conducere valabil. Evenimentul nu s-a produs pe un drum public, astfel încât nu sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracțiuni la regimul rutier, însă polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se efectua verificări și în ceea ce privește respectarea de către organizator a normelor legale impuse”, au transmis reprezentanți ai IPJ Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *