Știrile zilei de3 februarie 2023

Angelica Fădor: „Prețul lemnului utilizat pentru încălzire va fi plafonat pentru o perioadă de 6 luni”

Deputalul PNL de Suceava a declarat, în cursul zilei de astăzi, faptul că prețul lemnului utilizat pentru încălzire va fi plafonat pentru o perioadă de șase luni. Această măsură, susținută în coaliția de guvernare, și la inițiativa președintelui Gheorghe Flutur, vine după ce s-au constatat creșteri artificiale ale prețurilor la majoritatea materiilor prime utilizate drept combustibil pentru încălzire.

Ca urmare, în urma deciziei din coaliție, prețul pentru metrul cub de lemn de foc de la Romsilva va fi plafonat la 500 de lei. De această măsură vor beneficia foarte mulți dintre locuitorii județului Suceava care folosesc lemnul ca sursă de încălzire. Premierul Nicolae Ciucă a cerut Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor să demareze procedura de elaborare a actului normativ.

„Proiectul va cuprinde mai multe măsuri de sprijin pentru populație, printre care și limitarea temporară a exporturilor lemnului de foc și a produselor derivate pentru încălzire, atât la nivel intracomunitar, cât și în afara Uniunii Europene”, a declarat deputatul PNL Angelica Fădor.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la rândul său, faptul că toate aceste măsuri sunt menite să susțină bunăstarea familiilor din România și a subliniat că lemnul este o resursă de bază pentru milioane de români care se încălzesc cu ajutorul sobelor sau al centralelor pe lemne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *