Razie de amploare a polițiștilor dorneni: 73 de amenzi, țigări de contrabandă confiscate și bunuri furate recuperate

Polițiștii dorneni au organizat, pe 15 septembrie, o razie de amploare la care au participat 30 de polițiști, patru jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmi din Vatra Dornei, doi lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, trei lucrători silvici și un lucrător din cadrul DSV Suceava. Scopul acestei acțiuni a fost de a crește gradul de siguranță publică, menținerea climatului de ordine și liniște publică, creșterea gradului de siguranță rutieră, combaterea contrabandei cu produse accizabile în zona pieței și a bazarului și prevenirea și combaterea delictelor silvice.

În cadrul raziei și în baza informațiilor deținute și a probatoriului administrat au fost soluționate și mai multe cauze penale, fiind dispuse măsuri preventive față de autori, identificate și recuperate mai multe categorii de bunuri furate și fiind confiscate țigarete de contrabandă. În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 38.635 de lei, din care 66 de sancțiuni în valoare de 17.835 de lei la OUG 195/2002, trei sancțiuni în valoare de 800 de lei la Legea 61/1991 și trei sancțiuni în valoare de 20.000 de lei la Legea 227/2015.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 275 de persoane și verificate 137 de autoturisme. Mai mult decât atât, au fost controlate și zece societăți comerciale și au fost identificați autorii în două dosare penale, fiind puse în executare și două mandate de percheziție domiciliară.

La nivelul Poliției Vatra Dornei se află în lucru un dosar penal privind sesizarea unui bărbat, cu privire la faptul că în perioada 19-29 august 2022, autori necunoscuți au pătruns prin efracție în locuința situată în municipiu, de unde au sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu de aproximativ 25.000 de lei. De la data comiterii faptei și până în prezent au fost continuate activitățile informativ-operative, iar în urma acestor activități au fost identificate noi mijloace de probă în baza cărora s-a solicitat realizarea unor percheziții domiciliare la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptei.

Astfel, la data de 15 septembrie 2022, cu ocazia raziei desfășurate de polițiștii dorneni, au fost efectuate un număr de două percheziții domiciliare care au vizat două persoane de sex masculin bănuite de comiterea faptelor. Pe parcursul perchezițiilor au fost identificate mai multe bunuri aparținând persoanei vătămate, respectiv electronice și electrocasnice, scule, ceasuri, dar și șapte tablouri. Față de cele două persoane bănuite de comiterea faptelor a fost dispusă arestarea preventivă într-un caz și măsura controlului judiciar față de celălalt presupus autor.

Tot pe 15 septembrie, în jurul orelor 09:30, a fost efectuat un control la o unitate economică de pe raza comunei Panaci, din satul Păltiniș, ocazie cu care a fost identificată gestionara care oferea spre vânzare cantitatea de 3.200 de țigarete de diferite mărci, toate de proveniență extracomunitară. Astfel s-a procedat sancționarea gestionarei, conform Legii 227/2015, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de țigarete de contrabandă.

În aceeași zi, de această dată în orașul Vatra Dornei, polițiștii au identificat doi bărbați care ofereau spre vânzare, în zona pieței agroalimentare, cantitatea de 400 de țigarete de proveniență extracomunitară. Astfel s-a procedat la sancționarea celor două persoane, conform prevederilor Legii 227/2015, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de țigarete.

2 comentarii publicate:

  1. Anonim

    Apă de ploaie care nu mai păcălește pe nimeni! Ce țigări au confiscat polițiștii dorneni? De la niște fraieri care nu au dat șpagă și trebuiau să cadă ca să dea bine? Se știe că toți indivizii care stau pe trotuare fără noimă în fața pieței alimentare fac trafic de țigări, petarde, artificii în fiecare zi, de dimineață până seara, sub ochii poliției și a tuturor celor ce trebuie să aplice legea!

  2. Murphy

    Pe sopranele alea de coloratură care stau toată ziua în piață și vând țigări de contrabandă nu le vede nimeni? Nu poți intra în piața agroalimentară din cauza lor, dar pentru vajnicii polițiști dorneni care, fie vorba între noi, trec zilnic în mașini pe acolo sunt invizibile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *