Finalizarea proiectului cu fonduri europene de modernizare și digitalizare în școlile din Poiana Stampei a adus și un cadou surpriză dascălilor

Primarul din Poiana Stampei, inginerul Viluț Mezdrea, a predat astăzi, 11 mai 2022, echipamentele achiziționate prin proiectul „Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație”. La finalul evenimentului, în curtea școlii, în prezența tuturor cadrelor didactice, Mezdrea a predat școlii, prin directorul Dorina Paicu, și noul autoturism 4×4, Skoda, ce va deservi nevoile de deplasare ale angajaților școlii.

Prin proiectul european au fost achiziționate toate echipamentele IT necesare bunei desfășurări a procesului de învățământ în condiții moderne. Astfel, în posesia școlii, a cadrelor didactice și a elevilor, au intrat, o dată cu finalizarea acestui proiect, un număr de 28 de laptop-uri, șase sisteme All In One, 14 camere web, 14 camere web de conferință, 14 proiectoare, 14 ecrane de proiecție, 14 table interactive, 159 de tablete, un router wireless și 1.584 de sisteme de management.

Tabletele pentru elevi sunt prevăzute cu abonament la internet pentru o perioadă de 24 de luni. De asemenea, investiția cuprinde costuri pentru managementul echipamentelor, serviciu prin care se va asigura buna funcționare a tuturor echipamentelor, iar router-ul va fi utilizat la Școala Primară Dornișoara. Valoarea proiectului este de 689.821,69 de lei, inclusiv TVA, din care co-finanțarea de la bugetul local este în cuantum de 2% din valoarea totală.

„Mă bucur că am reușit să ducem la finalizare acest proiect atât de important pentru perioada, mereu în schimbare, pe care o traversăm. Le mulțumesc și colegilor din primărie pentru contribuția la acest proiect. De asemenea, consilierilor locali care au înțeles imediat necesitatea achiziționării acestui autovehicul 4×4 atât de important pentru deplasările profesorilor la școala din Dornișoara sau la Suceava, pentru diferite activități. Până acum am fost nevoiți să folosim microbuzul școlar chiar și pentru un singur profesor. Mult succes tuturor elevilor noștri și sper să fie motivante aceste investiții, astfel încât rezultatele lor deosebite, de până acum, să fie permanentizate sau chiar depășite”, a completat primarul comunei, Viluț Mezdrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *