Știrile zilei de3 octombrie 2022

Sezon excelent! 64 de medalii pentru dorneni, la schi fond și biatlon!

Sportivii de la secțiile de schi fond și biatlon au avut, și anul acesta, un sezon excelent. Rezultatele fondiștilor și biatloniștilor de la CSȘ sunt edificatoare în acest sens. Pentru sportivii de la schi fond, Campionatele Naționale de Juniori III și IV s-au desfășurat în perioada 2-6 martie la Predeal.

Elevii antrenați de profesorii Magdalena și Adrian Potîngă au obținut 16 medalii (una de aur, șapte de argint și opt de bronz), dintre sportivi remarcându-se Ionel Juncu, cu trei medalii (una de aur, una de argint și una de bronz), Maria Juncu și Ionela Petrovici, cu câte două medalii de argint și una de bronz, Andrei Dascălu și Georgiana Ilk, cu câte două medalii de bronz, și Georgiana Roșu, Andrei Ilk și Paula Morozan, cu câte o medalie de bronz.

Cea de-a doua competiție extrem de prolifică a fost Campionatul Național de Juniori I, un concurs desfășurat în paralel cu Cupa Balcanică FIS în perioada 10-14 martie, la Cheile Grădiștei. Sportivul Adrian Cojoc a câștigat, la categoria Juniori II, două medalii de aur și una de bronz, iar la categoria Juniori I o medalie de bronz, în timp ce la Cupa Balcanică FIS s-a clasat pe locul al cincilea.

Ultimul concurs al biatloniștilor a fost Campionatul Național Școlar, desfășurat la Harghita Băi, în perioada 24-27 martie, palmaresul dornenilor, la Juniori II, III și IV, fiind de 23 de medalii (șapte de aur, nouă de argint și șapte de bronz), remarcându-se, din nou, Adrian Cojoc cu două medalii de aur și una de bronz, Sebastian Huțan, Raluca Lungoci și Georgiana Ilk cu câte o medalie de argint și una de bronz, în timp ce Paula Morozan a obținut o medalie de bronz. La categoria Juniori IV, Maria Juncu a obținut o medalie de aur, una de argint și una de bronz, Ioana Dascălu o medalie de aur, Ionel Juncu două medalii de argint și una de bronz, Andrei Dascălu și Andrei Ilk, câte o medalie de argint.

Secția de biatlon a participat, în perioada 10-21 februarie, la Campionatul Național de Juniori III și IV, desfășurat la Predeal, obținând un total de opt medalii (trei de aur, una de argint și patru de bronz). S-au evidențiat sportivii Maria Juncu (2 medalii de aur și 1 de argint), Ionela Petrovici, cu o medalie de aur și una de bronz, Georgiana Ilk, cu două medalii de bronz, și Paula Morozan, cu o medalie de bronz.

Sezonul s-a încheiat cu Campionatul Național Școlar, desfășurat la Harghita Băi în perioada 17-20 martie, dornenii completându-și palmaresul cu alte 13 medalii (una de aur, 11 de argint și una de bronz), prin sportivii Paula Morozan cu o medalie de aur și una de argint, Maria Juncu cu trei medalii de argint, Georgiana Ilk cu două medalii de argint, Ionel Juncu, Andrei Dascălu, Iulian Roșu, Adrian Cojoc și Sebastian Huțan, fiecare cu câte o medalie de argint, și Ionela Petrovici cu o medalie de bronz. Sportivii sunt elevi la Școlile Gimnaziale din Neagra Șarului, Panaci și Vatra Dornei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.