Angelica Fădor: „Masă gratuită pentru elevii școlilor profesionale”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat că, ieri, în Camera Deputaților, a fost votat un proiect de lege ce își dorește reducerea abandonului școlar și care va facilita asigurarea mesei gratuite pentru elevii din învățământul profesional și tehnic.

„Pentru familiile afectate de sărăcie, lipsa posibilităților de a face față cheltuielilor necesare participării școlare expune copiii riscului de abandon școlar. Susținerea elevilor pentru a putea urma această formă de învățământ este deosebit de importantă deoarece un procent semnificativ de elevi provine din localități aflate la distanțe mari de unitățile școlare furnizoare de învățământ profesional și tehnic, localități de unde elevii nu ar putea să ajungă la școală din lipsa unei rețele de transport în comun sau a costurilor mari de pe întreg parcursul anului. Astfel, se impune necesitatea cazării elevilor și asigurarea hranei acestora”, a declarat deputatul sucevean.

Angelica Fădor a mai declarat că la nivel național, dezvoltarea învățământului profesional și tehnic dă o nouă perspectivă de viitor tinerilor, duce la creșterea nivelului competențelor tehnice la nivel local și regional, la atragerea de noi investitori și crearea de noi locuri de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *