Rezultate bune pentru schiorii de la CSȘ Vatra Dornei și pe final de sezon. Sara Moroșan, bronz la Naționalele U14-U16

Deodată cu întrecerile din luna martie s-a încheiat sezonul de iarnă și a venit și momentul bilanțului pentru membrii Clubului Sportiv Școlar, primele rezultate pe care le vom prezenta fiind cele ale sportivilor de la secția de Schi Alpin.

În perioada 1-2 martie, la Poiana Brașov, s-a desfășurat FIS Children Trophy, la care au participat peste 120 de sportivi din șase țări, CSȘ Vatra Dornei fiind reprezentat de către Sara Moroșan și Rareș Tcaciuc. În prima zi de concurs, Sara s-a clasat pe locul al nouălea dintr-un total de 20 de concurente, în timp ce Rareș a abandonat, nereușind să termine traseul. La această competiție a luat startul și dorneanul Rareș Hinți, legitimat la Sport All Sfântu Gheorghe, care a ocupat locul al șaptelea din 32 de concurenți la categoria sa de vârstă.

Cel mai bun rezultat avea să fie obținut însă la Campionatele Naționale de Schi Alpin U14-U16, desfășurate între 6 și 10 martie, la Șuior, CSȘ Vatra Dornei participând cu un lot de șase sportivi. Cel mai bun loc a fost obținut de Sara Moroșan, locul al treilea la slalom uriaș, locul al cincilea la combinată alpină și tot locul al cincilea la supercombinată.

Dintre ceilalți sportivi s-au remarcat Rareș Tcaciuc, care a ocupat locul al șaselea la supercombinată și locul al șaptelea la slalom, Eliza Șușcă, cu locul al șaptelea la combinată alpină, și George Lutaniuc, cu locul al șaptelea la supercombinată.

„Îi felicit pe toți sportivii pentru clasările merituoase, au fost peste 200 de concurenți, și le mulțumesc părinților pentru colaborare și susținere. Sunt competiții la care mai mereu primele locuri sunt ocupate de copii care sunt tot sezonul cantonați pe pârtii din Austria și Italia și este foarte dificil de obținut un loc de podium. Tocmai și de aceea locul al treilea obținut de Sara este unul foarte bun”, ne-a declarat profesorul Sorin Mazga, director al CSȘ Vatra Dornei și, alături de profesorul Andreas Banu, antrenor al Sarei.

Ultima competiție de schi alpin s-a desfășurat, tot la Șuior, între 21 și 23 martie, atunci când a avut loc Campionatul Național al Cluburilor Sportive Școlare. Dintre cei șase sportivi ai clubului s-au remarcat, din nou, Sara Moroșan (locul al patrulea la slalom uriaș și locul al cincilea la slalom), Eliza Șușcă (locul al patrulea la slalom și locul al cincilea la slalom uriaș), Rareș Niculiță (locul al șaselea la slalom), iar la juniori U18, Codruț Bulichi (locul al patrulea).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *