Autoritățile au anunțat dinamitarea blocurilor de piatră de pe versantul DN 17 B, în zona satului Holda

Căderile masive de pe versantul din zona drumului național 17 B, care face legătura între orașul Broșteni și municipiul Vatra Dornei, vor fi oprite printr-o operațiune specializată de detonare a blocurilor de piatră care afectează traficul și pun viața oamenilor în pericol.

Societatea Geiger Transilvania a preluat lucrările de curățare a versantului și de reluare a traficului în condiții normale, însă a apelat la o altă societate specializată care a demarat o serie de lucrări pentru pregătirea dinamitării. Demersurile au fost începute la finalul săptămânii trecute, iar în zilele următoare va avea loc și explozia controlată. Prin dinamitarea versantului se urmărește distrugerea blocurilor de piatră, de peste 40 de tone, care sunt parțial dislocate.

Amintim că traficul pe DN 17 B a fost întrerupt pe 23 august, în urma alunecărilor de teren de o amploare fără precedent. Problemele de pe acest drum au fost identificate, în special, pe raza localității Holda, parte din orașul Broșteni, iar circulația în zonă este, în mod oficial, oprită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *