ATENȚIE! Județul Suceava se află sub cod galben de ploi, cu vânt puternic și descărcări electrice

Meteorologii au emis o atenționare de cod galben de ploi, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, valabilă până marți seară în zonele de munte, în Moldova și în nordul Munteniei. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în ziua de marți, între orele 12:00 și 22:00.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, local în Moldova și pe arii restrânse în nordul Munteniei, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 20-25 de litri pe metru pătrat și izolat 30-40 de litri pe metru pătrat. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în centrul, estul și sudul teritoriului”, arată ANM.

Codul galben vizează județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău și parțial județele Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj și Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *