Știrile zilei de27 octombrie 2021

VIDEO. Dorneanul Alexandru Prâsneac s-a întors acasă cu două medalii de aur de la Campionatele Naționale U16

Dorneanul Alexandru Prâsneac, legitimat la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei (CSM Dorna) a cucerit două medalii de aur în cadrul etapei finale a Campionatelor Naționale de Atletism U16, un eveniment sportiv desfășurat în municipiul Craiova. Atletul dornean și-a trecut în palmares două noi medalii de aur după ce a urcat de două ori pe podiumul competiției.

Alexandru Prâsneac a alergat în două curse la Campionatele Naționale de Atletism U16, desfășurate la finalul săptămânii trecute, pe 10 și 11 iulie 2021. Dorneanul a marcat două noi curse făcute în probele de 800 de metri și 1.500 de metri, pe care a reușit să le câștige la o distanță considerabilă comparativ cu ceilalți doi sportivi care au urcat pe podiumul fiecărei probe în parte.

În proba de 800 de metri, la startul căreia s-au prezentat 25 de atleți, Alexandru Prâsneac și-a adjudecat prima poziție, dar și o medalie de aur, cu un timp oficial de 1 minut, 56 secunde și 7 sutimi. Pe locul al doilea a sosit Răzvan Gabriel Moldovan, de la CSM Onești, cu un timp de 2 minute, 3 secunde și 87 de sutimi, în timp ce poziția a treia a fost ocupată de David George Cozma, de la CSS Blaj, cu un timp de 2 minute, 4 secunde și 78 de sutimi.

În proba de 1.500 de metri au luat startul 11 sportivi. Și de această dată, Alexandru Prâsneac a reușit să încheie cursa pe primul loc și să își treacă în palmares cea de-a doua medalie de aur a competiției. Dorneanul s-a clasat pe primul loc cu un timp de 4 minute, 5 secunde și 54 de sutimi. Pe locul al doilea a sosit Mihai Alin Savlovschi, de la ACS Atletic Delt și CSM Danub, cu un timp de 4 minute, 19 secunde și 85 de sutimi. Locul al treilea a fost ocupat de David George Cozma, de la CSS Blaj, cu un timp de 4 minute, 22 de secunde și 41 de sutimi.

„Mă declar încântat de evoluția lui Alexandru Prâsneac din ambele curse la care a luat parte la această competiție. A luat cursele pe cont propriu și cred cu tărie că la următoarele evenimente sportive o să reușească să bată recordurile naționale din probele de 800 și 1.500 de metri. Urmează ca Alexandru Prâsneac să alerge la Campionatul Național U18 și Campionatul Național U20”, a declarat antrenorul atletului dornean legitimat la CSM Dorna.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.