Sportivul Iulian Pop a cucerit o medalie de bronz în urma participării la Retezat Sky Race, din Hunedoara

Iulian Pop, legitimat la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei (CSM Dorna) încă din anul 2017, a luat startul, în ziua de sâmbătă, pe 19 iunie 2021, cursei Retezat Sky Race. Sportivul din comuna Ciocănești a reușit să își adjudece o medalie de bronz la general, în urma participării la cea mai scurtă probă ca distanță, traseul Valea Mării, cu o lungime totală de șapte kilometri.

„A fost o cursă rapidă, cu doar 300 de metri diferență de nivel în șapte kilometri, dar pe atât de grea. S-a simțit lipsa antrenamentelor din ultima perioadă atât în urcare, cât și pe plat, unde era nevoie de viteză. Am terminat pe locul al treilea la general, din peste 150 de participanți. A fost o cursă foarte bine organizată, cu peste 1.000 de participanți la toate probele, iar Munții Retezat au multe de oferit oricărui sportiv”, a mărturisit atletul Iulian Pop pentru Monitorul de Dorna.

Rezultatul obținut este cu atât mai important cu cât sportivul a ales să participe la cursa desfășurată în județul Hunedoara cu toate că se luptă cu o accidentare la piciorul drept de trei săptămâni. O entorsă la glezna dreaptă, apărută la un antrenament desfășurat la câteva zile distanță de Campionatul Balcanic de Alergare Montană, a făcut ca antrenamentele să se desfășoare cu greu.

„Entorsa de la glezna dreaptă mi-a stopat pregătirea pe munte. Au fost trei săptămâni de alergare ușoară, pe plat, ceva sesiuni de bicicletă și zece zile de fizioterapie. Așa se întâmplă când tratezi cu superficialitate o simplă bătătură din talpă, care ajunge să îți modifice pasul, iar mai apoi se ajunge la entorsă. Primele zile de după accidentare au fost chin în încercările de a alerga pe plat și de a face pregătire pe bicicletă”, susține sportivul în vârstă de 18 ani.

Atletul are în plan să alerge la cât mai multe competiții sportive din țară înainte de participarea la Campionatul Național de Alergare Montană, de pe 19 septembrie. Iulian Pop are deja programate mai multe curse în viitorul apropiat. Pe 25 iulie va fi prezent în Franța, la Semimaratonul Internațional Marvejols-Mende, iar pe 3 iulie va lua startul cursei Rodnei Sky Race, desfășurată la Borșa, pe 3 iulie.

Iulian Pop are ca scop obținerea unei calificări la Campionatul Mondial de Alergare Montană din Thailanda, care se desfășoară pe o distanță de patru zile, între 11 și 14 noiembrie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *