Campionatele Balcanice U20 din Turcia. Claudia Costiuc și Andrei Ihnatiuc au cucerit două medalii de argint

La Istanbul, în Turcia, în zilele de sâmbătă și duminică, pe 12 și 13 iunie 2021, a fost găzduită cea de-a 51-a ediție a Campionatelor Balcanice la Juniori I (U20), unde România a fost reprezentată de 50 de atleți, dintre care 21 la feminin și 29 la masculin. Printre concurenții români s-au numărat și doi sportivi legitimați la CSM Dorna, care s-au întors acasă cu două medalii de argint.

Fiind cea mai tânără concurentă dintre toți cei 50 de sportivi care au reprezentat țara noastră în Turcia, în vârstă de doar 16 ani, Claudia Costiuc a reușit ca la finalul competiției să își adjudece o medalie de argint, dar și titlul de vicecampion balcanic la proba de ștafetă de 4×400 de metri. În același timp, sportivul Andrei Ihnatiuc, cu o dublă legitimare la CSM Dorna și CSȘ Rădăuți, a adus României o altă medalie de argint, de această dată în urma participării la proba de 5.000 de metri.

Antrenorul celor doi sportivi care au reprezentat Vatra Dornei, dar și România, la Istanbul afirmă că cele două medalii aduse acasă sunt foarte importante. Mai mult decât atât, antrenorul a apreciat în mod special pregătirea de care au dat dovadă atleții, dar și experiența cu care au rămas la finalul acestei competiții, fiind o bună pregătire pentru evenimentele din viitorul apropiat.

Sportiva Claudia Costiuc urmează să participe la Campionatul European U20 din Estonia, între 15 și 18 iulie 2021, dar și la Campionatul Mondial U20 din Kenya, în perioada 17-22 august 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *