Strângere de fonduri pentru Centrul de Terapie Ocupațională „La Dorna nouă ne pasă”, la Vatra Dornei

În data de 21 iunie 2021, de la ora 10:00, pe podul pietonal din centrul municipiului Vatra Dornei este organizată o strângere de fonduri, dar și o tombolă cu premii pentru participanți, pentru Centrul de Terapie Ocupațională „La Dorna nouă ne pasă”, situat în strada Chiliei, numărul 11, din oraș. Părinți care nu au vrut să accepte că pentru copiii lor nu se mai poate face nimic au înființat Asociația „La Dorna nouă ne pasă” și au pornit la drum cu motto-ul „Ferestre, nu ziduri”, iar acum încearcă să strângă fonduri pentru dotarea cu echipamentele necesare pentru centrul din Vatra Dornei.

„Am pus bazele, acum vrem să ne creștem aripile” este deviza sub care se organizează acțiunea caritabilă de luni, 21 iunie, de pe podul pietonal din oraș. Întreaga sumă de bani care va fi strânsă în urma evenimentului va duce la noi investiții pentru Centrul de Terapie Ocupațională din municipiu, a cărui beneficiari direcți sunt persoanele cu nevoi speciale. Asociația își propune ca în perioada următoare să doteze centrul cu echipamentele necesare, dar și să aducă alături noi voluntari.

„Avem de făcut o mulțime de investiții la centrul respectiv. Mă refer, în primul rând, la geamurile termopan care trebuie înlocuite, la o scară de incendiu, un lift, de care avem nevoie, dar și la echipamentul necesar pentru interior. O parte dintre beneficiarii noștri sunt cu probleme locomotorii. Personalul calificat are nevoie de un anumit echipament pentru a-și putea desfășura activitatea într-un mod profesionist. Logopedul, kinetoterapeutul, psihoterapeutul și toți ceilalți voluntari au nevoie de echipament cu ajutorul căruia să îi ajute mai departe pe beneficiarii centrului”, susține Mihai Țarcă, președintele Consiliului Director al Asociației „La Dorna nouă ne pasă”.

Participanții pot câștiga zboruri cu avionul, ture cu tiroliana și kayakul, produse artizanale realizate manual de copiii și adulții de la centru și tablouri semnate de artiști ca David Croitor, Rodica Bușcu și Silvia Dorneanu. La eveniment vor participa cu un moment artistic și membrii Ansamblului Folcloric „Bistrița Aurie” din Ciocănești. Partenerii evenimentului sunt Orion Media, Crucea Roșie Vatra Dornei, Salvamont Vatra Dornei, Organizația Tinerilor Dorneni și Vatra Dornei Tineret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *